Kunstenaars voor kwetsbare kinderen


STICHTING OPENT DE ORANGE BABIES GALLERY 
De riante ramen van het pand van Stichting Orange Babies aan de Amsterdamse Czaar Peterstraat 155 smeekten er bijna om. Op 5 juli was het dan zover, mode-illustrator Piet Paris onthulde samen met Fiona Hering, sinds 1 juni directeur, de eerste vijf schitterende werken, belangeloos en speciaal gemaakt voor de stichting. En uiteraard allemaal te koop. 
 
Paris’ tekeningen dragen namen van projecten of inspirerende personen die in Zambia, Zuid-Afrika en Namibië, landen waar de stichting actief is, het leven van kwetsbare kinderen verbeteren, en ze zo een toekomst bieden.
 
De nieuwe Orange Babies Gallery sluit naadloos aan bij de slogan van de stichting ‘Creative in Beating HIV’, zorgt voor meer zichtbaarheid, wordt hopelijk een echte selfie- en toeristen-magnet, en gaat veel kwetsbare kinderen steunen.
 
Elke twee maanden zal een andere kunstenaar de galerie overnemen met werk gelinkt aan Afrika of de Afrikaanse cultuur. In september/oktober is het de beurt aan visual storyteller Frank Visser IJM met zijn ontroerende geschilderde Afrikaanse taferelen. In november/december zijn de ramen voor modefotograaf Jouke Bos, met werk uit een indrukwekkende serie die hij samen met stylist Xavièra Aubri op Curaçao schoot voor het huidige nummer van Vogue Nederland.
 
 
Over Piet Paris:
Piet Paris is het pseudoniem van mode-illustrator Pieter 't Hoen (Den Haag, 1962). De koning van het weglaten, wordt hij ook wel genoemd. Zijn minimalistische werk is internationaal veelgeprezen, hing op vele tentoonstellingen. Onlangs had hij een grote solo-expositie in Museum JAN in Amstelveen. Binnenkort krijgt hij zijn tweede soloexpositie bij de I Love Illustration Gallery in Amsterdam. Paris werkte onder meer voor de Japanse Vogue, Vogue Nederland, het Amerikaanse warenhuis Saks Fifth Avenue en vele nationale en internationale modeontwerpers en beautymerken. Hij was tevens art director van de Nederlandse Harper’s Bazaar en driemaal artistiek directeur van de Arnhem Mode Biënnale.  
 
 
Te koop: 
Wil jij een van deze prachtige werken bemachtigen? Omdat er al eentje is verkocht, zijn er nog 4 beschikbaar, ieder te koop voor €1650,- excl. BTW waarvan het hele bedrag gedoneerd wordt aan de Orange Babies projecten. Kom snel bij ons langs op kantoor, óf klik hier voor meer informatie.