Orange Babies Home

Locatie:  Okahandja, Namibie
Project:  Boarding huis


Korte omschrijving

Het Orange Babies Home (OB Home) biedt een veilige omgeving voor wees- en kwetsbare kinderen van de 5 Rand Primary School. Tijdens schooltijden wordt een groot deel van de zorg voor deze kinderen gedragen door de Community Mothers en Fathers van het OBCD programma. De meeste kinderen gaan na schooltijd weer naar hun ouder(s)/voogd(en). Maar er zijn ook een aantal kinderen die geen veilige plek hebben om naar terug te keren. Deze kinderen wordt een liefdevol thuis geboden door het OB Home.

 

Tijdens deze schoolperiode hebben de kinderen regelmatig contact met hun voogden en familieleden - tijdens een gepland "uit" -weekend (één keer per maand) en tijdens schoolvakanties. Het is namelijk erg belangrijk dat de kinderen contact houden met hun familie en de gemeenschap waar zij vandaan komen. Dit sluit aan bij de visie dat Orange Babies alleen als laatste oplossing voorstander is van kinderen uit hun gemeenschap en daarbij bij hun familie weg te halen.
De Community Mothers en Fathers van het OBCD programma hebben de taak om de kinderen, in deze tijden dat zij thuis zijn, nauwlettend in de gaten te houden en hen regelmatig thuis te bezoeken.


Doelstellingen:

Het doel van Orange Babies Home is onderdak bieden aan wees- en kwetsbare kinderen en daarnaast zorgen dat deze kinderen toegang hebben tot onderwijs.
Orange Babies Home focust zich in deze doelstelling specifiek op:
  • Goede monitoring en evaluatie van hiv-therapie van hiv-positieve kinderen;
  • Verbetering van algemene gezondheid van de kinderen door maandelijks weging en meting;
  • Toegang tot onderwijs op de 5 Rand Primary School;
  • Zorg dragen voor basis hygiëne (persoonlijke verzorging).

Bereik

In het OB Home worden 40 kinderen opgevangen waarvan 20 jongens en 20 meisjes.
 
‘’Coming to OB Home changed my life. Before I came here I had to collect water and firewood every day. Now I can study every day and I get enough food.’’
Eva, 14 jaar oud, leerling klas 6
 

Interesse in het steunen van het OB Home project?

Neem dan contact op met Fiona Hering via fiona@orangebabies.com of 020-4222073