Seko Village

Locatie:    Lusaka, Zambia
Project:    Weeshuis


Korte omschrijving

Angela Malik, die het Kondwa Centre oprichtte, merkte dat er weeskinderen waren die ondanks haar inzet toch niet naar school gingen. De jonge meiden werden vaak ingezet om bij te dragen aan het inkomen van hun voogden. Op 14 februari 2009 is het Seko House in Ng’ombe door Angela opgestart voor twaalf weesmeisjes, veelal met een heftig verleden (seksueel misbruik of mishandeling) en ouders die zijn overleden aan hiv of te ziek om voor hen te zorgen.
Na het gezamenlijke bezoek van Poelman Foundation en Orange Babies in 2012 is het plan ontstaan om voor het Seko huis, ingeklemd tussen een aantal ‘shebeens’ (cafe’s) een betere locatie te zoeken. Angela heeft in 2014 een stuk grond gevonden naast de PaKachele school en is de bouw van Seko Village begonnen. Inmiddels staat er een girls house en een boys house voor de 39 kinderen die hier onderdak, onderwijs, gezonde voeding en psychosociale ondersteuning krijgen.

Youtube video: Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen weergeven.

  
 

Doelstelling:

Het doel van Seko Village is onderdak bieden aan weeskinderen die zelf geïnfecteerd zijn met hiv of hun ouders zijn verloren aan de ziekte en daarnaast zorgen dat deze kinderen toegang hebben tot onderwijs.

Seko Village focust zich in deze doelstelling specifiek op:
  • Zorgdragen voor gezonde voeding;
  • Psychosociale ondersteuning;
  • Hulp bij het correct gebruiken van hiv-remmende medicatie;
  • Stimuleren van onderwijs.

Bereik:

  • 39 kinderen zijn opgevangen in Seko Village.

"When I finish grade 12 I want to go to university and become a doctor. This way I be able to help the poor people in the community, like Seko Village and Orange Babies helped me.”
Margaret Banda (15 jaar), bewoonster Seko Village


Interesse in het steunen van Seko Village?

Neem contact op met Tanja Oostervink via tanja@orangebabies.com of 020-4222073.