organisatie

Download: Code of Conduct
Download: Integriteitsdocument
Download: AO
Download: Statuten

ANBI: 21286
RSIN: 8078.20.684


Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen weergeven.

 

Wat is de Erkenning?
De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door Toezichthouder CBF wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Maar liefst 4,4 miljard euro aan geefgeld staat onder toezicht van het CBF. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.

Transparantie in één oogopslag: Het CBF-Erkenningspaspoort
Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd. Via deze banner kun je ons CBF-Erkenningspaspoort bekijken.

 

Ons team


Fiona Hering
Directeur
fiona@orangebabies.com

Baba Sylla
Founder & Hoofd Projecten Afrika
baba@orangebabies.com

Lays Montesdeoca
Financial controller 
lays@orangebabies.com

Meghan von Hegedus
Projectmanager Acties & Events 
meghan@orangebabies.com 

Anne de Graaf
Projectmanager Acties & Events
anne@orangebabies.com

Renee Posthumus Meyjes
Projectmanager (freelance)
events@orangebabies.com

Margreet Kloosterboer 
Speciale projecten (kunst)
margreet@orangebabies.com
 
Heb je vragen of wil je contact opnemen met één van de teamleden van Orange Babies, stuur dan gerust een mail. Wij horen graag van je.

Wil jij ook bij Orange Babies werken? Bekijk onze vacatures!
 

Raad van Toezicht


Orange Babies heeft een zeer toegewijde Raad van Toezicht, dat bestaat uit de volgende leden:
  • Geert-Jan Kleijweg - voorzitter Raad van Toezicht
  • Anton Sandler - lid Raad van Toezicht
  • Esther Nederlof - secretaris Raad van Toezicht
  • Bregtje Lemkes - lid Raad van Toezicht
  • Jeroen de Bakker - lid Raad van Toezicht 


Oprichters

Orange Babies is oorspronkelijk een idee van de in Senegal opgegroeide Baba Sylla. In 1998 ging Sylla voor een paar weken naar zijn familie in Senegal. Ten tijde van dat bezoek klopte een zwangere vrouw aan bij zijn vader, Bafode Sylla. Bafode was een welbekend man in de omgeving; eigenaar van een groot aantal huizen, altijd bereid iemand te helpen. Ze had aids, vertelde de vrouw. Zou ze misschien bij hem in huis mogen bevallen, en later ook sterven? Nadat Baba aan Bafode had uitgelegd wat aids was, raadde hij hem aan om nee te zeggen: zijn vader had al de zorg voor 47 mensen, bestaande uit 4 vrouwen, 21 van zijn nog thuiswonende kinderen, een groep geadopteerde kinderen en daarnaast nog wat behoeftige familieleden en vrienden. Bovendien was hij 91 jaar.


Terug in Nederland besefte Baba dat hij een verkeerd advies had gegeven. ‘Ik had een zieke, zwangere vrouw weggestuurd van een plek waar ze hulp had kunnen krijgen. Ik voelde mij zo schuldig, ik moest het goedmaken’.

Op 25 januari 1999 richtte hij de stichting op samen met topvisagist John Kattenberg en met creative director Stef Bakker. Allen werkzaam in de wereld van mode en vormgeving, voelden ze een groeiende behoefte iets te betekenen voor de meer kwetsbaren in de samenleving. En dan met name voor een groep van de allerkwetsbaarsten op het continent waar Sylla vandaan komt: met hiv besmette moeders en kinderen in Afrika.

Sylla, Bakker en Kattenberg bundelden hun krachten om geld in te zamelen voor projecten die tastbare hulp bieden, en hun westerse omgeving meer bewust te maken van de mondiale aidsproblematiek. Daarbij zetten ze hun wijdvertakte netwerk in van invloedrijke mensen uit mode, muziek, kunst en sport.