Heal Project Boys - Opening Business Centre

Geweldig nieuws uit N'gombé, Lusaka! In november is het eerste Business Centre geopend! Afgelopen voorjaar zijn wij samen met Frans Story van Van Boxtel Hoorwinkels naar Lusaka, Zambia afgereisd en heeft er onder andere een inspirerende sessie plaatsgevonden met Frans en tien jongemannen uit het Heal Project. Het doel: een businessplan uitwerken én uitvoeren. ​Deze jongens, wees en hiv-geinfecteerd, waren te laat in ons programma opgenomen om nog toegang te krijgen tot scholing. ​Uit deze sessie zijn twee businessplannen gekomen, waarvan de eerste nu een feit is. 

Wij hebben ons over hen ontfermd, maar naast helpen in het project, hadden zij weinig om handen. Het zijn slimme jongens van inmiddels begin twintig en hebben veel potentie. Het zou ontzettend zonde zijn als dat niet wordt benut. We hebben ons daarom gericht op het uitbreiden van hun vaardigheden door onder andere het ontplooien van zakelijk initiatieven. Met een donatie van Frans en van ons zijn zij aan de slag gegaan. Het business centre is vergelijkbaar met een internetcafe. Er wordt een ruimte gehuurd in N'gombe waar men tegen betaling gebruik kan maken van de voorzieningen. Er zijn drie computers aangeschaft, een printer, een boekenbinder, een scanner en er is internet! 
We zijn ontzettend trots op de jongens en blijven hen begeleiden bij het bouwen aan hun business centre en supporten in hun weg naar zelfredzaamheid. Ook zijn we Frans heel erg dankbaar. Niet alleen hebben de jongens een kans op een toekomst, maar dankzij het vertrouwen wat hij in hen heeft getoond, heeft hun zelfvertrouwen ook een boost gekregen.