Heal Project

Locatie:    Ng'ombe, Zambia
Project:    Weeshuis
 

Korte omschrijving:

Oprichtster Jeannie Mulenga is zelf hiv-positief en heeft haar man verloren aan aids. Na de dood van haar man werd Jeannie erg ziek en verstoten door de familie, ze mocht niet langer in haar huis blijven.
Jeannie nam deel aan een ondersteuningsgroep voor hiv-positieve vrouwen. Binnen deze groep, wat al gauw vriendinnen werden, hadden zij de afspraak gemaakt om voor elkaars kinderen te zorgen wanneer een van hun zou te komen overlijden. Op een bepaald moment kwam Jeannie in contact met de Engelse arts Helen Ayles, die ervoor zorgde dat Jeannie hiv-remmende medicatie kreeg. Uiteindelijk is zij de enige van deze groep vrouwen die momenteel nog leeft en heeft zij de zorg van deze kinderen overgenomen. Zo ontstond het Heal Project.

Orange Babies ondersteunt dit project door dagelijks zorg te bieden aan 30 kinderen, 95% daarvan is hiv-positief. De kinderen worden in het Heal Project voorzien van voeding, medische hulp en educatie.

Youtube video: Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen weergeven.

 

Doelstelling:

Het doel van het Heal Project is hiv-positieve kinderen steun geven en een liefdevolle en verzorgende omgeving bieden die zij thuis kunnen noemen.
 
Het Heal Project focust zich in deze doelstelling specifiek op:
  • 30 kinderen voorzien van 3 gezonde maaltijden per dag;
  • Gezondheid monitoren van de kinderen;
  • Psychosociale hulp bieden;
  • Toegang tot onderwijs bieden;
  • Vaardigheden van de kinderen die hun school hebben afgemaakt ondersteunen bij vervolgstudies of zelf-starters.

Bereik:

  • 30 kinderen nemen deel aan het Heal Project.
"Het meest speciale van mijn werk is dat ik kinderen die meedoen aan dit programma zie groeien. Ik help hen in een steunende en verzorgende omgeving. Mijn motto: Love, care and support."
​Jeannie Mulenga, founder Heal Project

 

Interesse in het steunen van het Heal Project?

Neem dan contact op met Tanja Oostervink via tanja@orangebabies.com of 020-4222073.