Persoonlijk reisverslag van Baba in Afrika - Dag 4

Dag 4 – Mount Olive

''Vandaag ga ik naar ons project Mount Olive. Dit bezoek was eerder gepland, maar ik ben 2 dagen ziek geweest en moest in bed blijven. Ik kom om hun dagelijkse werkzaamheden mee te maken. In de grote woonruimte was een training gaande voor het personeel. Een training over hoe het personeel vertrouwen kan opbouwen met de kinderen.
 
Hierna ben ik naar de kinderen gegaan, verzameld in verschillende leeftijd categorieën. Ik sprak met de leraren over het programma van de dag. Ik speelde met de kinderen. We zongen, we dansten, we aten. Ze waren bijna zoals ieder ander kind. Ik keek blij naar ze. Ik hoor mijzelf zeggen dat wij, in elk geval voor deze kinderen, veel kansen bieden.
 
In de middag zijn we met een paar medewerker van Mount Olive op huisbezoek gegaan. We zijn naar de community en families geweest waar deze kinderen vandaan komen. We voelen ons overal heel erg welkom. Het blijft moeilijk om in deze community te leven. De jonge mensen zijn naar Johannesburg vertrokken om werk te zoeken, daarom zijn hier veel grootouders en kleine kinderen. Het is moeilijk, maar ze blijven lachen. Er is nog hoop dat het ooit anders wordt. Ik hoop dat ook, met name voor de kinderen.''

Lees het reisverslag van dag 5.