Fashionable Fundraising Affair!

donderdag 10 december 2015Zaterdagavond 28 november heeft in Pakhuis West te Amsterdam, het Orange Babies Ball plaatsgevonden. Orange Babies organiseerde een groots event onder de naam ‘A Fashionable Fundraising Affair’ waarbij werd stilgestaan bij het werk dat in de afgelopen 16 jaar is verricht, maar er is ook met veel enthousiasme vooruit gekeken en getoast op het leven. Onder bezielende leiding van veilingmeester Sophie Bremers van veilinghuis Christie’s Amsterdam is het overweldigende bedrag van €300.300,- ingezameld!


Unieke modeshow

Fashion is creativiteit en dat heeft Orange Babies altijd erg belangrijk gevonden. Het fashion moment van de avond was de unieke modeshow. Een ode aan het oeuvre van Nederlandse couturier Frans Molenaar, waar 15 bijzondere stukken uit zijn carrière werden getoond. Met een rebelse twist naar 2015 door internationaal designer Ronald van der Kemp, die zijn couturelijn RVDK voor het eerst op de catwalk toonde. De styling van de show werd verzorgd door Vogue, House of Orange & M.A.C. Cosmetics, met wie wij altijd een warme band hebben gehad.


Fundraising

Ook stond de avond in het teken van Fundraising. In de industriële setting van Pakhuis West te Amsterdam namen gasten plaats in de VIP booths, waar zij feestelijk werden toegesproken door Fiona Hering, ambassadeur van Orange Babies. Na een eerbetoon aan de hechte relatie tussen Orange Babies en de modewereld waren de gasten in de gelegenheid Orange Babies een warm hart toe te dragen met de jaarlijks terugkerende veiling. Een klassieke Volkswagen Kever uit 1968, 48 uur met DJ Martin Garrix, een uniek stuk op maat uit de laatste Frans Molenaar collectie, samen met burgemeester Eberhard van der Laan een dag op stap in Amsterdam en nog vele andere bijzondere items maakten dat de spanning hoog opliep.


3.000 baby's geholpen

Met de opbrengst van het Orange Babies Ball kunnen ruim 3.000 baby’s geholpen worden. Een geweldig resultaat, werd op spectaculaire wijze bekend gemaakt en gevierd. De cheque werd door de oprichters - Baba Sylla, John Kattenberg en Stef Bakker -  onze ambassadeurs - Jeroen van Koningsbrugge, Fiona Hering, Caroline Tensen, Herman den Blijkeren Henk Schiffmacher - en de nieuwe bestuursvoorzitter Uneke Dekkers, in ontvangst is genomen. De volledige opbrengst van het Ball komt ten goede aan de projecten van Orange Babies, en is zeer belangrijk voor de continuïteit van de projecten in Zuid-Afrika, Namibië & Zambia. Met de opbrengst ontvangen veel moeders een onbetaalbaar cadeau: een gezonde start in het leven van hun baby.

Namens Orange Babies, bedankt!