Partners

 • Orange Heart 4 Hope

  During Tour Namibia 2013, a special cycling tour with visits to the projects, 4 women lost their hearts to Orange Babies. Esther van den Boogaard, Manuela de Boer, Monique de Jong en Paula van der Velde-Versluis, 4 ladies from 4 different parts of the country, with 4 different backgrounds joined their forces and their extensive networks under the name of Orange Heart 4 Hope. With this beautiful foundation they sponsor the Yabonga project in Cape Town. 32 Mothers open up their homes for about 25 children aged 5-13 years old. They feed the children, monitor the correct ingestion of the HIV medication, have group discussions about a.o. HIV and help the children with their homework. The mothers also keep in contact with the children’s’ families. De children admitted to the programme have HIV or they lost one or both parents to the consequences of HIV.
 • Sportive4kids

  Met je eigen sportieve prestatie kinderen een kans geven op een betere toekomst en in beweging komen voor kinderen, dat is het doel van Weissensee4kids. Met de fondsen die we samen werven ondersteunen we kinderen bij projecten van Orange Babies in Afrika, want die kinderen verdienen liefde, aandacht, eten, kleding en zorg. Wij willen ons steentje bijdragen om ze dat te geven. Het ingezamelde geld wordt dan ook gebruikt om in Namibië de allerarmste kinderen te ondersteunen met eten, zorg en scholing. Deze kinderen hebben allemaal te maken met HIV/aids. Door moeders uit de wijk op te leiden tot community moeders kunnen deze kinderen worden gescreend, gevoed en van de juiste medicijnen worden voorzien. Bovendien gaan ze naar school. Hierdoor geven we deze kinderen een kans op een betere toekomst.
 • Poelman Foundation

  Poelman Foundation zet zich in voor mensen voor wie een positieve toekomst geen vanzelfsprekendheid is. In samenwerking met Orange Babies hebben zij zich verbonden aan een aantal projecten in Zambia. Het doel: ervoor zorgen dat alle moeders en kinderen weer met plezier durven uitkijken naar morgen.

  Middels een aantal events in de regio Breda, zoals de Breda Singelloop, Breda Future Charity diner, Orange Babies Cycling Tour en het Orange Babies Golf-Gala, werft de Poelman Foundation niet alleen fondsen voor de door hun geadopteerde projecten in Zambia, maar zorgen ze ook voor een vergroting van de naamsbekendheid van Orange Babies in het zuiden van Nederland. Het ontvangen bedrag van The Poelman Foundation, gaat naar de realisatie en exploitatie van het Kondwa Day Centre van Angela Malik en het Heal Project van Jeannie Mulenga.
 • Philips AVENT

  Philips Health & Wellness heeft als doelstelling om naast het op de markt brengen van producten die de gezondheid en het welzijn van moeders en baby’s verbeteren ook op een andere manier een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Om dit te bereiken hebben we onze collega’s samen gebracht om het verschil te maken in het leven van anderen. Philips Health & Wellness werkt graag samen met Orange Babies omdat ze er allebei voor willen zorgen dat moeders en hun baby’s een goede en gezonde start in het leven krijgen. Verder is Orange Babies een kleine organisatie waardoor we goed kunnen zien hoe onze activiteiten bijdragen en er moeders en kinderen in Afrika geholpen worden.
 • Orangefield

  Behalve in de naam en de kleur oranje, vind Orangefield nauwe aansluiting bij OrangeBabies in het besef om waar dan ook ter wereld goed werk te verrichten. Via de stichting Orangefield Foundation, maakt Orangefield structureel budget vrij ter ondersteuning van het Ehalelo Koo Meme project in Namibië. Orangefield is een wereldwijde zakelijk dienstverlener en fund administrator met meer dan dertig jaar ervaring. Orangefield levert een breed scala aan diensten op het gebied van fund administratie, management, administratieve- en trustdiensten over de hele wereld. Orangefield voldoet aan de ISAE 3402 Type II (voorheen SAS 70 ) eisen met de daarbij behorende controle, zorgvuldigheid en aandacht voor detail in al zijn verantwoordelijkheden.
 • Orange Babies Cycling Team

  Stichting Pro Cycling Team ZZPR.nl handelend onder de naam ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies Cycling Team en is in 2004 opgezet door Frank Groenendaal, welke zich in de jaren 80 ontpopte als een groot wielertalent met als specialisme het veldrijden. In 1989 werd hij zelfs Nederlands Kampioen. 

  Orange Babies is nauw met het team verbonden doordat Frank in 1993 te horen heeft gekregen zelf het hiv-virus bij zich te dragen. Het ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies Cycling Team probeert met haar sportieve prestaties meer naamsbekendheid te krijgen voor de projecten van Orange Babies.

  De nadruk bij het team is in de loop der jaren meer en meer komen liggen op het begeleiden en ontwikkelen van jeugdige talenten. Een rol welke Frank op het lijf is geschreven. Gesteund door vele vrijwilligers, welke de begeleiding en ondersteuning bij en rondom de wedstrijden verzorgen, ontstaat een team welke zich kenmerkt door een ‘Brabantse’ sfeer waarin iedereen zich helemaal thuisvoelt. Dat doet je als sporter goed en levert ook goede prestaties op. Het ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies Cycling Team is een ploeg waarin iedereen, renners en begeleiding, voor elkaar gaat.

  Het team heeft hierbij altijd kunnen rekenen op hun trouwe sponsoren zoals: ZZPR.nl, HanClean, ProLease, Tricorp, Cornelissen Bouw, cycleXperience, Merida en Presentiepas. Lees hier meer over de sponsoren.
 • Nelson schoenen

  Nelson sponsort Orange Babies sinds juni 2008. Zo dragen zij de complete financiële zorg voor het jongens weeshuis van Hope Village in Windhoek, Namibië. Naast het doneren van een deel van de opbrengst van de speciaal voor Orange Babies gemaakte kinderschoenenlijn, zijn ook de winkelteams actief betrokken bij Orange Babies en attenderen zij de klanten in de winkels terplekke op de mogelijkheid om donateur te worden.
 • M.A.C.

  M.A.C. Cosmetics brengt elk jaar een nieuwe lipstick uit in de ‘Viva Glam collectie. De spokes-persons voor deze collectie zijn niemand minder dan Rihanna & Cindy Lauper! De gehele opbrengst gaat naar het ‘M.A.C. Aids-fund’. Elk jaar wordt er een organisatie of project gekozen in de Benelux waar een deel van deze opbrengst aan gedoneerd  wordt. En dit jaar is Orange Babies aan de beurt!

  Het geld gaat naar het project Family Free in Zuid Afrika. Family Free verzorgt voorlichtingsprogramma’s in verschillende klinieken in de provincie Limpopo, een van de armste provincies in Zuid Afrika. De voorlichtingsprogramma’s zijn erop gericht om zwangere vrouwen te informeren over hoe besmetting van hiv van moeder op kind kan worden voorkomen. Ook worden vrouwen aangemoedigd om zich te laten testen op hiv, wat een behoorlijke drempel  is. Daarnaast is er speciale voorlichting voor kinderen. Door middel van toneel, muziek en dans worden de kinderen voorgelicht over hiv/aids.

  Directeur & oprichter Baba Sylla heeft hiervoor, samen met ambassadriceurs Natasja Froger, Fiona Hering en Jeroen van Koningsbrugge, een cheque in ontvangst mogen nemen van € 150.000,-! Baba is zeer blij met de steun van M.A.C. Cosmetics en zal er samen met Orange Babies voor zorgen, dat dit geld goed besteed wordt.
 • DESTIL

  DESTIL, groothandel voor de bouw en industrie is initiatiefnemer van Expeditie Mont Ventoux. Zondag 22 juni 2014 beklommen ruim 100 deelnemers de Mont Ventoux 1, 2, 3 of 4 keer. De derde editie van Expeditie Mont Ventoux was met haar uitgebreide programma en vele sportieve hoogtepunten een groot succes. Met groot genoegen overhandigde DESTIL zondagavond 22 juni dan ook de cheque van € 65.493,- aan Orange Babies. Kijk voor meer informatie op www.expeditiemontventoux.nl