Partners

 • Steunen als bedrijf

  Als Partner kun je bij Orange Babies heel gericht steunen. Zo weet je als bedrijf precies wat er met jouw steun gedaan wordt en hoeveel impact dat heeft in Afrika.
 • M.A.C.

  M.A.C. Cosmetics brengt elk jaar een nieuwe lipstick uit in de Viva Glam collectie. De gehele opbrengst gaat naar het ‘M.A.C. Aids-fund’. Elk jaar wordt er een organisatie of project gekozen in de Benelux waar een deel van deze opbrengst aan gedoneerd wordt. Ook dit jaar is Orange Babies één van de doelen.

  Het geld gaat naar het project Family Free in Zuid Afrika. Family Free verzorgt voorlichtingsprogramma’s in verschillende klinieken in de provincie Limpopo, een van de armste provincies in Zuid Afrika. De voorlichtingsprogramma’s zijn erop gericht om zwangere vrouwen te informeren over hoe besmetting van hiv van moeder op kind kan worden voorkomen. Ook worden vrouwen aangemoedigd om zich te laten testen op hiv, wat een behoorlijke drempel  is. Daarnaast is er speciale voorlichting voor kinderen. Door middel van toneel, muziek en dans worden de kinderen voorgelicht over hiv/aids.
 • DESTIL

  DESTIL is een groothandel voor de bouw en industrie. Stichting Winnen doen we samen is de goede doelen stichting van DESTIL. Voor de negende keer organiseert DESTIL in september de Mystery Mountain (voorheen Expeditie Mont Ventoux), waarbij je fietst of loopt voor o.a. Orange Babies. Deze sportieve uitdaging is uniek, omdat de bestemming tot een week voor vertrek een ‘mystery’ blijft.
  Dankzij de enorme inzet van de organisatie en deelnemers aan Mystery Mountain 2019 is er afgelopen jaar maar liefst €87.250,41 ingezameld. Na acht succesvolle edities van Mystery Mountain staat er voor 2020 weer een nieuwe uitdaging op de planning.
  Voor meer informatie zie: www.mysterymountain.nl
 • Helping Hands 4 Orange Babies

  Al jaren zet de stichting Helping Hands 4 Orange Babies, opgericht door Manuela de Boer, Esther van den Boogaard, Irene Kleinsman en Hans Kloezen, zich met vol overgave in voor Orange Babies. Tijdens een van de bijzondere fietstours langs de projecten van Orange Babies, hebben zij hun hart verloren en kleurde deze oranje. Helping Hands reikt de hand uit naar kwetsbare kinderen die hiv besmet zijn of één of beide ouders aan de hiv-epidemie verloren hebben. De stichting heeft als doel om de Ng'ombe Community School in Zambia meerdere jaren financieel te ondersteunen om de kinderen een eerlijke kans voor de toekomst te bieden. Voor deze kinderen met hiv worden er speciale programma's opgezet waarbij ze mentaal ondersteunt worden en voorlichting krijgen. Met de onvoorwaardelijke support van Helping Hands, leert de NCS belangrijke levenslessen aan de kinderen, zoals zelfvertrouwen en zelfstandigheid."
 • Boschendal Wijnen

  Sinds 2009 werkt Orange Babies samen met wijnimporteur L'Exception. De keuze voor een passend wijnmerk was snel gemaakt; het Zuid-Afrikaanse Boschendal met een oorsprong die drie eeuwen teruggaat, en met liefhebbers in meer dan 50 landen. Sindsdien sponsort L'Exception de Boschendal wijnen bij de jaarlijkse Orange Babies Gala's, Family Dinners, fietstours langs de projecten in Afrika en culinaire events zoals Taste of Amsterdam. Om de jarenlange samenwerking officieel te beklinken is in mei 2018 de samenwerking bezegeld met een overeenkomst.
 • Sportive4kids

  Met je eigen sportieve prestatie kinderen een kans geven op een betere toekomst en in beweging komen voor kinderen, dat is het doel van Weissensee4kids. Met de fondsen die we samen werven ondersteunen we kinderen bij projecten van Orange Babies in Afrika, want die kinderen verdienen liefde, aandacht, eten, kleding en zorg. Wij willen ons steentje bijdragen om ze dat te geven. Het ingezamelde geld wordt dan ook gebruikt om in Namibië de allerarmste kinderen te ondersteunen met eten, zorg en scholing. Deze kinderen hebben allemaal te maken met HIV/aids. Door moeders uit de wijk op te leiden tot community moeders kunnen deze kinderen worden gescreend, gevoed en van de juiste medicijnen worden voorzien. Bovendien gaan ze naar school. Hierdoor geven we deze kinderen een kans op een betere toekomst.
 • Poelman Foundation

  Poelman Foundation zet zich in voor mensen voor wie een positieve toekomst geen vanzelfsprekendheid is. In samenwerking met Orange Babies hebben zij zich verbonden aan een aantal projecten in Zambia. Het doel: ervoor zorgen dat alle moeders en kinderen weer met plezier durven uitkijken naar morgen.

  Middels een aantal events in de regio Breda, zoals de Breda Singelloop, Breda Future Charity diner, Orange Babies Cycling Tour en het Orange Babies Golf-Gala, werft de Poelman Foundation niet alleen fondsen voor de door hun geadopteerde projecten in Zambia, maar zorgen ze ook voor een vergroting van de naamsbekendheid van Orange Babies in het zuiden van Nederland. Het ontvangen bedrag van The Poelman Foundation, gaat naar de realisatie en exploitatie van het Kondwa Day Centre van Angela Malik en het Heal Project van Jeannie Mulenga.
 • Orange Babies Cycling Team

  Stichting Pro Cycling Team ZZPR.nl handelend onder de naam ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies Cycling Team en is in 2004 opgezet door Frank Groenendaal, welke zich in de jaren 80 ontpopte als een groot wielertalent met als specialisme het veldrijden. In 1989 werd hij zelfs Nederlands Kampioen. 
  Orange Babies is nauw met het team verbonden doordat Frank in 1993 te horen heeft gekregen zelf het hiv-virus bij zich te dragen. Het ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies Cycling Team probeert met haar sportieve prestaties meer naamsbekendheid te krijgen voor de projecten van Orange Babies. Het team heeft hierbij altijd kunnen rekenen op hun trouwe sponsoren zoals: ZZPR.nl, HanClean, ProLease, Tricorp, Cornelissen Bouw, cycleXperience, Merida en Presentiepas. Lees hier meer over de sponsoren.
 • Daarnaast kan Orange Babies rekenen op de steun van verschillende bedrijven die hun diensten belangeloos beschikbaar stellen, of tegen een sterk gereduceerd tarief. 
 • Ook steunen als bedrijf?

  Op dit moment zijn we heel hard op zoek naar supporters voor De Champions. De Champions zijn jonge ambassadeurs van Orange Babies in de projectlanden die hun leeftijdsgenoten voorlichten en bewust maken van wat er speelt rondom hiv. Dat is belangrijk. Want ondanks dat wereldwijd het aantal besmettingen daalt, stijgt dit onder jongeren aanzienlijk in sommige gebieden. De Champions spelen een belangrijke rol in onze strijd deze stijging tegen te gaan. Zo leren ze hen dat het belangrijk is je hiv-status te kennen en zijn een voorbeeld van hoe je een positief leven kunt leiden met hiv. De jeugd heeft de toekomst en het is cruciaal om hiv-negatieve jongeren negatief te houden.

  Enthousiast geworden en wil je als bedrijf (mede)verantwoordelijk zijn voor een van onze fantastische projecten zoals de Champions?  

  Neem contact op met Tanja (tanja@orangebabies.nl) voor de mogelijkheden