Pappa Centre

Locatie:    Namibië, Otjomuisse Windhoek
Project:    Kleuter- en peuterschool, naschoolse opvang voor ex-leerlingen


Korte omschrijving

Het Pappa Centre is gevestigd in Otjomuise, een randgebied van Windhoek. Het merendeel van de bevolking in dit gebied leeft in extreme armoede. Pappa Centre zorgt ervoor dat de kinderen die moeten doorstromen naar de basisschool, ook daadwerkelijk worden geplaatst en beschikken over de nodige schoolspullen. De kinderen worden voorzien van eten, kleding en medische verzorging. Vanaf hun vierde jaar gaan ze naar de middagopvang en krijgen ze Engelse les, leren ze sociale omgangsvormen en krijgen ze voorlichting over hiv.

 

De oudere kinderen worden op kosten van Orange Babies naar verschillende vervolgscholen in Katutura ondergebracht. Pappa Centre vindt het belangrijk dat de oudere jongeren ook een beroep kunnen leren, zodat ze een beter toekomstperspectief hebben. Daarom leren zij ambachts-vaardigheden zoals techniek om hun hierin te ondersteunen. 
 

Doelstelling:

Het doel van Pappa Centre is educatie bieden aan kwetsbare peuters en kleuters. Daarbij hun voorzien van kleding, medische verzorging en een voedingsprogramma.
Pappa Centre focust zich in deze doelstelling specifiek op:
  • Steunen van wees- en kwetsbare kinderen met educatie en voeding;
  • Supportgroepen voor hiv-positieve community members.

Bereik

  • 40 kinderen tussen de vier en zes jaar worden dagelijks opgevangen en klaargestoomd voor instroom op een lokale overheidsschool.
  • In 2018 hadden we 116 kinderen in het middagprogramma verdeeld over 31 scholen; 95 kinderen verdeeld over 21 basisscholen, 16 kinderen in het voortgezet onderwijs en 5 kinderen die een vervolgstudie volgen.
"We hebben met eigen ogen gezien dat dit kleinschalige project veel goeds doet voor de hulpbehoevende kinderen in Otjomuisse). Kinderen die anders overgeleverd zijn aan een leven op straat, met alle gevolgen van dien."
Pieter van den Dries, oprichter Pappa House (voorheen Stichting Pappa)
 

Interesse in het steunen van Pappa Centre? 

Neem dan contact op met Fiona Hering via fiona@orangebabies.com of 020-4222073