Pappa House

Locatie:    Namibie, Otjomuisse Windhoek
Project:    Pappa House 


Quote :

Pieter van den Dries, oprichter Pappa House (voorheen Stichting Pappa): 'We hebben met eigen ogen gezien dat dit kleinschalige project veel goeds doet voor de hulpbehoevende kinderen in Otjomuisse). Kinderen die anders overgeleverd zijn aan een leven op straat, met alle gevolgen van dien.'
 

Korte omschrijving

Pappa House volgt kinderen in Okahndja Namibie van klein tot student. De kinderen krijgen eten, kleding en medische verzorging. Ook sociale omgangsvormen, sport en spel, muziek en (aids)voorlichting maken deel uit van het programma. Daarnaast gaan ze naar school. Vanaf hun vierde jaar zijn ze in de dagopvang en krijgen ze Engelse les en sociale omgangsvormen om ze voor te bereiden op de overheidsschool.

De oudere kinderen worden op kosten van Orange Babies naar verschillende overheidsscholen in Katutura gebracht Pappa House hecht eraan dat de kinderen ook een beroep kunnen leren, zodat ze later in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.
 

Doelstelling:

  • Steunen van wees- en kwetsbare kinderen met educatie en voeding.

Resultaten:

  • 40 jonge kinderen worden dagelijks opgevangen en klaargestoomd voor instroom op een lokale overheidsschool.
  • 110 kansarme kinderen gaan naar verschillende overheidsscholen (primary en secondary) en worden financieel begeleid om te bouwen aan een betere toekomst.
  • 7 kinderen zijn inmiddels concreet aan het werk in de samenleving.