Pakachele

Locatie:    Zambia, Lusaka
Project:    School grade 1-9


Korte omschrijving

Pakachele betekent ‘onder de boom’. Deze school is door Angela Malik op 25 maart 2011 opgestart vanuit een nood om de kinderen van Kondwa Day Care te kunnen laten doorstromen naar de basisschool. De school biedt onderwijs aan circa 400 van grade 1 tot en met 9 uit de compound. Naast het reguliere onderwijs heeft Pa Kachele twee klassen met beide tien doven kinderen. Dit worden de ‘special classes’ genoemd. Kinderen van Pakachele zijn enkele of dubbele wees als gevolg van de hiv-epidemie. Pa Kachele plaatst de kinderen niet aan de hand van hun leeftijd maar aan de hand van niveau in een klas.

 

Youtube video: Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen weergeven.

Doelstelling:

Het doel van Pakachele is kwalitatief goed onderwijs bieden aan wees- en kwetsbare kinderen die anders geen toegang hebben tot onderwijs. Het belangrijkste hierbij is dat zij deze kinderen uit Ng’ombe en omgeving hoop willen geven op een betere toekomst.

Pakachele focust zich in deze doelstelling specifiek op:
  • Het bieden van 2 voedzame maaltijden per dag (ontbijt en lunch);
  • Psychosociale ondersteuning;
  • Slechthorende kinderen voorzien van onderwijs.

Bereik:

  • De school telt circa 400 kinderen verdeeld over tien klassen van grade 1-9;
  • 97,5% van de kinderen zijn doorgestroomd naar de middelbare school.
"Some children nursed their parents until they died. I’s traumatizing. You get traumatized when you lose a parent through normal circumstances. But now you have to see them wasting away. So that’s what inspired me to help these children."
Angela Malik, oprichtster en directrice ​

Interesse in het steunen van het Pakachele? 

Neem dan contact op met Fiona Hering via fiona@orangebabies.com of 020-4222073