WARDEMENTS X ORANGE BABIES

Amsterdam, 12-10-2018

Gisteravond lanceerde WARDEMENTS X ORANGE BABIES een exclusieve collectie bij conceptstore X BANK in Amsterdam. Tijdens het druk bezochte event werd het allereerste exemplaar overhandigd door Ward Stegerhoek aan modejournalist Fiona Hering. Onder de gasten bevonden zich bekende gezichten als Henk Schiffmacher, Suzanne Klemann, Karin Swerink en Koen Kardashian.

De limited edition collectie - bestaande uit een hoodie en T-shirt - is bedrukt met bewerkte beelden van fotograaf Mariska van den Brink. De opvallende kreten op de kleding vragen aandacht voor hiv en aids bestrijding in Afrika. Zowel de hoodie als het T-shirt zijn vanaf vandaag exclusief te verkrijgbaar bij concept store X BANK voor € 249,- en € 135, de gehele opbrengst van de collectie gaat naar Orange Babies tegen de bestrijding van hiv en aids in Afrika.

Ward Stegerhoek, gerenommeerd Nederlands haarstylist en modeontwerper, en Orange Babies werken al samen sinds de oprichting van het goede doel. Zo coiffeerde hij menig model tijdens de allereerste fashionshows van Orange Babies. Inmiddels is Stegerhoek aangesteld als de nieuwste ambassadeur.

Stegerhoek nam zijn oranje hart mee naar de Verenigde Staten waar hij in 2017 zijn eigen streetstyle label oprichtte: WARDEMENTS. Voor zijn Fall/Winter 2018 collectie ontwierp hij speciaal voor Orange Babies een hoodie en T-shirt. De collectie werd eerder dit jaar al gelanceerd in New York, in samenwerking met het Amerikaanse V Magazine en gehost door het iconische fotografen duo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin. Gisteren was het de beurt aan Amsterdam om deze samenwerking groots te presenteren.

 
Credits: Jurrit van der Waal                                                                                                                             Credits: Sergio Sandona

 
Credits: Jurrit van der Waal  

Over de samenwerking met Orange Babies zegt Stegerhoek: “Ik ben blij dat ik zowel mijn creativiteit als de opbrengst van de collectie kan delen met Orange Babies omdat het mijn natuurlijke instinct is om baby’s te helpen. Sinds de oprichting van Orange Babies ben ik betrokken bij de organisatie en heb ik hun missie omarmt; het streven naar een wereld waarin geen kinderen meer worden geboren met hiv en waar slachtoffers van hiv gelijke kansen krijgen.”

Met de WARDEMENTS X ORANGE BABIES samenwerking blijft Orange Babies dicht bij haar oorsprong. Direct vanaf de oprichting in 1999 sloot de Nederlandse mode- en designwereld Orange Babies in de armen. Het initiatief van oprichters Baba Sylla, John Kattenberg en Stef Bakker trok al snel grote ontwerpers aan welke hun naam verbonden aan de missie van Orange Babies: moeders en kinderen in het zuiden van Afrika te beschermen tegen de gevolgen van hiv. Inmiddels heeft Orange Babies een groot netwerk aan supporters en verschillende ambassadeurs zoals Ward Stegerhoek, Caroline Tensen, Jeroen van Koningsbrugge en Fiona Hering.

Ook topmodellen als Cindy Crawford, haar dochter Kaia Gerber, Tasha Tilberg, Doutzen Kroes, Gigi Hadid, Romee Strijd en Anja Rubik hebben hun steun voor Orange Babies laten zien op social media en zijn al gespot in de trui.De limited edition collectie WARDEMENTS X ORANGE BABIES is vanaf 12 oktober exclusief te koop bij X BANK in Amsterdam, Spuistraat 172. De prijs van de hoodie bedraagt € 249,- en het T-shirt € 135,- hiervan gaat de gehele opbrengst naar Orange Babies tegen de bestrijding van hiv en aids.Naast de exclusieve items, worden prachtige foto's van huisfotograaf Adrian Kuipers geëxposeerd. Van de opbrengst gaat een groot gedeelte naar Orange Babies. 

Foto's van de avond zijn hier en hier te bekijken. 

Wil je weten op welke manieren je Orange Babies kunt steunen? Lees meer!


De lancering is mede mogelijk gemaakt door Moët & Chandon, The Butcher, Fever-Tree, W Amsterdam en Boschendal.