Back to school - Help een kind naar school

Amsterdam, 27-10-2018

De vakantie is voorbij en de meeste kinderen in Nederland zijn gestart aan hun nieuwe schooljaar! We weten hier als geen ander hoe belangrijk educatie is, namelijk dé sleutel voor de ontwikkeling van een kind en de samenleving. Onderwijs is een investering in de toekomst. Een toekomst waar ieder kind recht op heeft en toegang toe zou moeten hebben. Helaas is dat niet in ieder land vanzelfsprekend. In Zambia maakt slechts 53% van de kinderen hun lagere school af.


Help een kind naar school

Orange Babies biedt onderwijs aan weeskinderen en andere kwetsbare kinderen die slachtoffer zijn geworden van de hiv-epidemie. Zij komen uit de armste communities in Zuid-Afrika, Namibië en Zambia. Naast educatie krijgen de kinderen van ons maaltijden op school, dit is vaak het enige eten dat zij op een dag krijgen. Daarnaast krijgen zij een schooluniform, lesmateriaal, bieden we psychosociale hulp en begeleiding bij het gebruik van hiv-medicatie. 

Doe een bijdrage en help ons mee deze kinderen kwalitatief goed onderwijs te bieden en hen voor te bereiden op een betere toekomst.
Doe een bijdrage

Wist je dat..

  • Orange Babies maaltijden op school verzorgt. Deze dragen bij aan het concentratievermogen van de kinderen en zorgen ervoor dat eventuele hiv-medicatie beter aanslaat. 
  • Wanneer onze scholen in de betreffende regio's er niet waren, de kinderen helemaal niet naar school zouden gaan. Doordat zij onder andere eten krijgen op school, hoeven hun ouders dat niet voor hen te verzorgen.
  • In Zambia meer dan 1100 kinderen dagelijks onderwijs krijgen in één van de door Orange Babies gesteunde scholen.
  • Het Pappa Centre in Namibië twee kleuterklassen heeft en een naschoolse begeleiding voor meer dan 100 kinderen uit de buurt. 
  • Naast het reguliere onderwijs de PaKachele Primary School in Zambia twee special needs klassen heeft met dove kinderen.
  • De ZOCS school in Zambia eerst alleen vrijwillige leraren had. Orange Babies heeft ervoor gezorgd dat er professionele leraren betaald kunnen worden waardoor de kwaliteit van het onderwijs is verbeterd.