Ervaring Sergio Tour Namibië 2017

Hallo, ik ben Sergio de Boer en ik heb afgelopen tour mee gefietst door Namibië voor het goede doel, Orange Babies. Mij is gevraagd om een klein stukje te schrijven over mijn ervaring van de Tour Namibia 2017.
 
Deze fantastische en emotionele reis is bijna niet in woorden te omschrijven. Veel mensen zeggen dat het een druppel is op een gloeiende plaat en dat het alleen maar zelf verheerlijking is. Wanneer je ziet wat er met het geld gedaan wordt en hoeveel mensen/kinderen je door een kleine inspanning weer een toekomst perspectief kan bieden geeft je dat z’on fantastisch gevoel en het oranje hart is geboren. 
 
Mijn moeder doet al een aantal jaren mee met deze fietstochten voor Orange Babies en ik hoorde altijd al haar verhalen en vond dat uiteraard mooi en emotioneel om te horen. Het doet dan zeer om te horen hoe slecht die kinderen het hebben en in een land als Nederland weet je wel dat je het goed hebt maar als je daar bent word je wel eventjes met de feiten op de neus gedrukt. Ik realiseerde mij dan ook maar al te goed dat ik geluk heb dat mijn bedje in Nederland staat.
 
Naast het hele aspect van het bezoeken en helpen op de projecten van Orange Babies is dit ook een reis waar je heel veel nieuwe mensen leert kennen waar je een band mee opbouwt. In 10 dagen word je een hechte groep met eigenlijk allemaal vreemde mensen. Ben je sportief dan zijn deze pittige dagen op de fiets zeker een uitdaging die je wilt uitgaan.
 
Als ik de plus punten moet benoemen van deze reis zijn dat de volgende punten:
- Je geeft kinderen en een hele community een toekomst perspectief
- Je leert nieuwe mensen kennen
- Sportief bezig zijn in een super mooi landschap! In ons geval hebben we gefietst tussen de impala’s, zebra’s en giraffen