Orange Babies Gala - We before Me

Op 30 september 2017 heeft in het Elicium Ballroom te RAI Amsterdam de 11de editie van het Orange Babies Gala plaatsgevonden. Onder de naam ‘We before Me’ werd dit jaar weer een groot en spectaculair event georganiseerd waarbij er is stilgestaan bij het bijzondere werk van afgelopen jaren, maar ook getoast is op het leven en de toekomst. Onder leiding van veilingmeester Sophie Bremers van veilinghuis Christie’s Amsterdam is het overweldigende bedrag van € 262.465,- ingezameld.
De avond stond geheel in het teken van ‘Ubuntu, We before Me’. Ik ben, omdat wij zijn - Ubuntu betekent in Afrika het geloof in een universeel gedeeld verbond dat de gehele mensheid verbindt. Het hoogtepunt van de avond was dan ook de verbinding, verbinding tijdens het diner, optredens, veiling, de welbekende fashion show en natuurlijk de iconische After Party die tot laat in de uurtjes is doorgegaan.

De presentatie van de avond viel in handen van Fiona Hering en Froukje de Both. De styling van de show werd verzorgd door Caroline Fuchs, het haar en make-up stond onder leiding van Eva Copper en Irena Ruben. Allemaal in samenwerking met House of Orange met wie Orange Babies altijd een warme band heeft. Om de avond compleet te maken werd het Elicium Ballroom in RAI Amsterdam op zijn kop gezet door optredens van Steffen Morrison, Lois Lane en diverse Afrikaanse acts en optredens.

Natuurlijk werd er ook nog gedacht aan Fundraising waarbij er fantastische exclusieve prijzen zijn geveild. Onder andere een designerjurk van Edwin Oudshoorn, een levensgrote Jaguar door kunstenaar Chris Tap, een door Coldplay gesigneerde gitaar, een diner in piratenstijl door Pascal Jalhay bij Henk & Louise Schiffmacher en een droomvlucht in een helikopter met als afsluiter een diner in een toprestaurant.

Met de opbrengst van het Gala kunnen ruim 2.625 baby’s geholpen worden en is Orange Babies weer een stapje dichterbij om te streven naar een HIV vrije wereld. Een geweldig resultaat wat op feestelijke wijze groots is gevierd. De cheque werd door de oprichters - Baba Sylla, John Kattenberg en Stef Bakker in ontvangst genomen.

De volledige opbrengst van het Gala komt ten goede aan de projecten van Orange Babies en is zeer belangrijk voor de continuïteit in Zuid-Afrika, Namibië & Zambia. Met de opbrengst ontvangen veel moeders een onbetaalbaar cadeau: een gezonde start in het leven van hun baby.

Bekijk hier de foto's

Fotograaf Kai van Zetten
Fotograaf Bram Delmee