Orange Babies Tour Zambia - Challenge Accepted

Orange Babies directeur en oprichter Baba Sylla fietst van 30 september tot 9 oktober 2016 mee met de Orange Babies Tour Zambia. Voor hem is dit ook een persoonlijke uitdaging. Hij vertelt waarom:

''Ik ga ervoor! Van 30 september tot 9 oktober 2016 neem ik deel aan de Orange Babies Tour Zambia. Natuurlijk vind ik het belangrijk om als directeur en oprichter van Orange Babies mee te fietsen met de tour, maar dit is ook een persoonlijke uitdaging. 

In Senegal, waar ik ben opgegroeid, was het helemaal niet zo voor de hand liggend om een fiets te hebben. Waar in Nederland mensen eerder leren fietsen dan lopen, deelden wij één fiets met zijn vijftigen. Af en toe mocht ik een uurtje fietsen, maar alleen als ik bij mijn vader aangetoond had waarom ik de fiets écht nodig had. Een rondje fietsen voor mijn plezier kon ik dus wel vergeten. 

Nee, fietsen heb ik er niet met de paplepel ingegoten gekregen. Zelfs in Amsterdam word ik regelmatig ingehaald door oude vrouwen (lees 70 plus). Zie je het al voor je? Dan fiets ik meteen harder om hen voorbij te gaan, of minstens vlak achter hen te blijven. Vaak lukt dit niet en vraag ik mij af wat ik verkeerd doe. 

Mijn fietsenwinkel kon deze vraag ook niet beantwoorden. Op mijn verzoek om mijn fiets in te ruilen tegen een snellere fiets, antwoordde hij lachend: “Er is niets verkeerd met je fiets. Sneller fietsen hangt echt van jou af”. Ik herinner mij deze woorden elke dag nog. En ik doe echt mijn best. Ik probeer anders te gaan fietsen en verschillende technieken te hanteren… Het lukt steeds niet.

Nu ga ik velen kilometers door Zambia fietsen met getrainde fietsfanaten. Sterker nog, ik wil niet alleen achter iedereen meefietsen. Ik wil koploper worden en mark my words… Dit gaat mij lukken! Als mijn fietstechnieken tekort schieten, dan compenseer ik dit met mijn uitstekende hardloop conditie. Althans, dat hoop ik… Ik laat het jullie weten. 

Steun jij mij met mijn persoonlijke missie? Doe een donatie op mijn actiepagina. Ik beloof jullie na de fietstocht een verslag toe te sturen met ongetwijfeld ontzettend leuke verhalen. 

Merci!

Baba Sylla.''

Steun Baba's persoonlijke missie op zijn actiepagina!