Weissensee4kids schaatser halen €110.000,- op voor Ronald McDonaldHuis en Orange Babies.

In een feestelijke setting hebben de schaatsers en de organisatie van Weissensee4kids bekend mogen maken dat ze €110.000,- bij elkaar geschaatst hebben voor het Ronald McDonaldHuis en Orange Babies.
Tijdens de jaarlijkse reünie annex cheque-uitreiking afgelopen vrijdag op Flevonice werd er veel nagesproken over de prachtige dagen en de heroïsche tocht op de Weissensee. 91 deelnemers schaatsten daar samen 13.000 km voor het goede doel. 45 keer werd de 200km uitgeschaatst. En samen werd er een prachtig bedrag verzameld. De organisatie is dik tevreden: ‘ Het was een geweldige editie, we hebben met elkaar enorm veel plezier gehad en onze schaatsers hebben een geweldige prestatie geleverd. Dit was allemaal niet mogelijk geweest zonder ons vrijwilligersteam. Zij zorgden voor moraal, eten en de sportverzorging. We kijken terug op een prachtig jaar en hebben nu al zin in de editie op 27 januari 2017. Iedereen is welkom’

Weissensee4kids organiseerde het schaatsevenement voor de 6e keer. Ieder jaar wordt het geld gedoneerd aan het Ronald McDonaldHuis en Orange Babies. Het Ronald McDonaldHuis gebruikt het geld om de logeerhuizen te financieren. Ouders met een ernstig ziek kind kunnen zo heel dicht bij hun kindje in het ziekenhuis zijn, maar toch even op adem komen in een andere omgeving. Deze steun is voor ouders in een dergelijke situatie broodnodig. Orange Babies financiert met het sponsorgeld een project in Namibië. In een van de allerarmste wijken worden kinderen opgevangen door moeders uit de gemeenschap. Deze kinderen hebben allemaal te maken met Hiv-Aids, zijn wees of hebben zieke ouders en wonen in de krottenwijk. De moeders houden ze in de gaten, zorgen dat ze naar school gaan en dat ze hun medicijnen krijgen. Op school wordt een maaltijd verzorgd. Zo maken deze kinderen een kans op een betere toekomst.