BLOG vanuit Afrika Deel II: Khaya Centre – Mount Olive

Collega Anouk is deze week op werkbezoek bij onze projecten in Afrika en houdt hier een blog over bij:
 

''Vandaag zijn we bij het Khaya Centre - Mount Olive in Johannesburg, Zuid-Afrika. Het Khaya Centre- Mount Olive in de community Lehae richt zich op gedragsverandering, zorg en support door Community Based hiv/aids programma’s. De community Lehae wordt gekenmerkt door een hoge werkeloosheid, huiselijk geweld, hiv/aids besmettingen en de armoede. Deze sociale problemen hebben ervoor gezorgd dat vele kinderen vroegtijdig schoolverlaten om te zorgen voor hun zieke ouders of jongere broertjes of zusjes. Mount Olive biedt de community hulp om deze uitdagingen tegen te gaan.

Advies over gezondheid en dagopvang voor kleine kinderen

Het is een community waar geen klinieken zijn, geen politiekantoor etc. Dit maakt het Khaya Centre ontzettend belangrijk. Dit is een plek waar de mensen uit de Community advies krijgen op het gebied van gezondheid, waar kleine kinderen (3-6 jaar) dagopvang krijgen en waar zij worden voorbereid voor school. Orange Babies ondersteunt dit onderdeel van het Khaya Center. Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe deze kleine kids les krijgen en heel fijn om te weten dat zij allemaal een goede maaltijd krijgen.

’s Middags komen de tieners naar het Centre voor de ‘’Young Life Group’’. Het is super belangrijk om juist deze groep te voorzien van educatie op gebied van sexuality. Maar ook om de tieners empowerment en ondersteuning te geven om hun dromen na te jagen.
 

Geweldig nieuws!

Tijdens het afgelopen bezoek van Orange Babies aan het Khaya Centre vroeg John Kattenberg, één van de oprichters van Orange Babies, wat de kids het allerliefste willen. Zij gaven aan dat ze ontzettend graag op kamp willen. En guess what.. vandaag mochten wij het geweldige nieuws brengen dat zij vier dagen op kamp gaan! Veel van deze kinderen zijn nog nooit buiten Johannesburg geweest, laat staan op een kamp. Voor een kamp zijn natuurlijk spullen nodig, zoals handdoeken, kussenslopen, bikini's en zwembroeken. Gelukkig heeft het team van Orange Babies South Africa dit allemaal gesponsord gekregen!

Photocredits: Mariska van den Brink

Het moment dat we de kids vertelde dat ze op kamp mochten was priceless. Zo veel blijdschap!''

Wil je meer weten over het Khaya Centre – Mount Olive? Lees meer. Morgen bezoeken we het project HivSa in Zuid-Afrika. Stay tuned!