Weissensee4kids schaatst € 51.500,- bij elkaar voor Orange Babies!

Maandag 25 januari 2016 — Op 22 januari, om 7.00 uur ’s ochtends wordt het startschot gelost voor de Weissensee4kids. Een groep van 87 schaatsers start in het donker aan de eerste kilometers met als doel zoveel mogelijk kilometers te schaatsen. Maar de Weissensee4kids draait om meer dan alleen schaatsen. De stichting zet zich inmiddels al 6 jaar in om kinderen die ernstig ziek zijn of in grote armoede opgroeien een kans te geven op een betere toekomst.

Onder perfecte weersomstandigheden, een milde temperatuur en een strakblauwe lucht schaatsen de deelnemers hun rondes over het meer. Met hier en daar een valpartijtje, soms een beetje afzien, is het ondanks dat genieten geblazen. In minder dan 7 uur heeft de eerste groep deelnemers de volledige 200 kilometer uit geschaatst. Een prachtige ervaring met wisselende emoties waar nog lang over na zal worden gepraat.
 

''De organisatie heeft alles top geregeld, super!''

Deelnemer Gert – Jan schaatste dit jaar voor de 4de keer mee. Zijn eerste jaar had hij zich met zijn teamgenoten heel bewust ingeschreven voor de goede doelen. Maar zoals hij sprak: “als je dan de sfeer proeft in het hotel, met z’n allen is het gewoon heel gezellig en de organisatie heeft alles top geregeld, gewoon super!”    
 

430 kinderen in Namibie voorzien van voeding en medicatie

Maanden voorbereiding zijn er aan het evenement vooraf gegaan. Niet alleen op sportief gebied, maar ook met het opzetten van activiteiten door de deelnemers om sponsorgeld binnen te halen voor de twee goede doelen te weten: Ronald McDonald huis te Zwolle en Orange Babies. Beide goede doelen hebben als overeenkomst dat zij zich inzetten voor kinderen met een moeilijke start. En beide goede doelen mochten samen maar liefst € 103.000,- in ontvangst nemen. Met deze bijzondere donatie kan Orange Babies ervoor zorgen dat 430 kwetsbare kinderen in Namibië (met en zonder hiv) worden voorzien van voeding, medicatie, kleding en educatie.
 

Over Weissensee4kids

Het opzetten, stimuleren, participeren en bevorderen van sportieve acties en andere activiteiten, in de breedste zin van het woord, om geld in te zamelen voor de twee geselecteerde goede doelen: Ronald McDonald Huis Zwolle en Orange Babies. Met als missie het helpen van kinderen met een moeilijke start.