Het verhaal van de doorgewinterde MM'er Bart

Vijf redenen om al tien keer mee te gaan met de Mystery Mountain!

 "Vorig jaar kon ik een jubileum vieren; al 10x eerder heb ik meegedaan met Mystery Mountain! Er zijn voor mij vijf redenen waarom ik al zo vaak mee ben gegaan: (1) geld ophalen voor een goed doel, (2) een sportieve prestatie op de fiets neerzetten en (3) een supergezellig en perfect georganiseerd weekend in de bergen! En daarom ga ik in september heel graag voor de 11e keer mee! Naast dat ik fanatiek fietser ben heb ik een eigen bedrijf: Hoenderdaal Fasteners in Veenendaal. Wij zijn importeur, groothandel en ontwikkelaar in bevestigingsmaterialen en de organisator en initiatiefnemer achter Mystery Mountain is DESTIL wat een goede klant van ons is. Er zijn daarom voor mij nog twee redenen om mee te doen: (4) om op deze manier onze klant, een ook andere leveranciers die meedoen, op een leuke manier beter te leren kennen, en (5) om dit allemaal samen met een aantal collega’s mee te maken is natuurlijk fantastisch!

Dit jaar zijn we met ons team van Dynaplus weer met zijn vieren van de partij. Alles is altijd perfect geregeld bij het Mystery Mountain weekend. Het is leven als een prof. Meestal verblijven we in een mooi hotel met goed eten, is een leuke trainingsrit de dag ervoor met begeleiding, kun je een sportmassage na afloop krijgen indien gewenst en op de grote dag zelf word je onderweg helemaal verzorgt qua voeding en pauzepunten. Op dit vlak is Mystery Mountain echt anders dan grote goede-doelen-sport-evenementen. Er doen bij ons maximaal 100 deelnemers mee en er is daarom een hele leuke sfeer onderling en veel persoonlijke aandacht voor de deelnemers. Ook van Stichting Orange Babies zijn er altijd collega’s mee en de meeste mensen van deze organisatie ken ik daardoor inmiddels persoonlijk. En omdat ik ook al zoveel jaar geld ophaal voor dit mooie doel weet ik goed wat ze met het opgehaalde geld doen en hoe de organisatie met succes werkt aan een betere toekomst van zieke kinderen of voorkomt dat er zieke kinderen geboren worden.

Ik vind het belangrijk om me jaarlijks in te zetten voor een goed doel; het relativeert en laat je even stil staan bij het feit dat er veel mensen in de wereld zijn die minder geluk in hun leven hebben gehad dan ik. Gewoon omdat ze ergens anders geboren zijn. Ik fiets 7 september de hele dag tegen een loodzware berg op, maar ik kies er zelf voor om zo af te zien. Kinderen in Afrika met een hiv-besmetting hebben er niet voor gekozen om zo af te zien. Ze krijgen deze ziekte tijdens de bevalling mee van hun moeder met hiv, als ze zonder begeleiding en de juiste medicijnen op de wereld worden gezet. Stichting Orange Babies helpt moeders, kinderen en jongeren hierbij en ik haal daar graag ieder jaar een mooi geldbedrag voor op."

- Bart Veldhuizen

SCHRIJF JE HIER IN VOOR MYSTERY MOUNTAIN 2024.