Tour Namibië 2025

De reis van je leven
Tour Namibië is een tè gekke fietstour dwars door de indrukwekkende natuur van Namibië. Van 28 maart t/m 6 april 2025* reizen we met een groep van 20-30 gepassioneerde deelnemers af naar Namibië.
 

Youtube video: Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen weergeven.


 
We bezoeken Johannesburg waar we kennis maken met de allerkleinste Orange Babies beneficianten. Op Mount Olive steunt Orange Babies het Early Chilhood Development Program, waar kinderen van 3-6 jaar worden voorbereid op de basisschool. Ook ontmoeten we bij Mount Olive de Champions. Onze lokale helden, de jongeren die zich middels peer-to-peer communicatie inzetten in de strijd tegen hiv. Zij zijn tot op het bot gemotiveerd van binnenuit een verandering te bewerkstelligen binnen hun eigen community. Voorlichting geven ze in de compounds en op scholen door middel van zang, dans, kunst en theater.

Vervolgens gaan we met een buitenlandse vlucht naar Namibië, waar het grote fietsavontuur zal beginnen. We bezoeken de 5 Rand school, waar 500 van de meest kwetsbare kinderen uit de sloppenwijken worden ondersteund door de Community Mothers. Deze vrouwen, bekend met de hiv-problematiek, geven de kinderen liefde en steun. Ze helpen hen met huiswerk en koken gezonde en voedzame maaltijden. Ook houden ze hun gezondheid nauwlettend in de gaten en motiveren de hiv-positieve kinderen om hun treatment te volgen. Bij de 5 Rand school is ook het OB Hostel gevestigd, wat we zullen bezoeken. Een veilige omgeving voor kinderen, 20 jongens en 20 meiden, die geen stabiel thuis hebben om naar terug te keren. Velen van hen hebben hun ouders verloren of zijn ontvlucht uit een onveilige thuissituatie. Orange Babies biedt hun een warm thuis, waar ze in veiligheid en met liefde kunnen opgroeien.
 
Het wordt een bijzondere reis met veel indrukken, emoties en unieke ontmoetingen. Fietsend trekken we van plek naar plek in Namibië, we maken een ronde waarbij we alle facetten van de natuur zien, overnachten in tenten onder de sterrenhemel, of in lodges. Tot slot bezoeken we het Pappa Centre in Otjomuise. Terwijl extreme armoede in dit gebied de dagelijkse realiteit is, biedt Pappa Centre een veilige basis voor kinderen van verschillende leeftijden die leven in de sloppenwijk Otjomuise. In het Pappa Centre is een voorschool gevestigd voor kids van 3-6, tevens is er een naschools programma voor jongeren. De tour is een unieke kans om Namibië per fiets te ontdekken en plekken te bezoeken waar je normaal nooit zult komen. Ga jij de sportieve uitdaging met ons aan?
 
Fiets mee voor een betere toekomst voor alle kinderen en jongeren die jij op deze tour gaat ontmoeten!
 

Tijdens de tour krijg je een uniek inkijkje op de Orange Babies projecten. Iedere deelnemer haalt een sponsorbedrag op (door middel van een actiepagina waar wij je bij helpen) waarmee je de projecten in de drie Orange Babies landen steunt. We maken kennis met onze fantastische lokale projectleiders. We luisteren naar de verhalen van de kinderen, jongeren en moeders en leren elkaar kennen. Ook maken we gezamenlijk plezier; dansen, zingen en lachen we met de kinderen en projectleiders, en zien we met eigen ogen wat voor impact Orange Babies maakt in Namibië. Je zult merken hoe belangrijk onderwijs, voedzame maaltijden en psychologische zorg is voor kinderen en jongeren die leven met de hiv-problematiek. Onze bijzondere collega’s nemen je mee in de indrukwekkende en soms schrijnende verhalen. Ook ga je daadwerkelijk de handen uit de mouwen steken op de projecten!
In aanloop naar de tour vragen we je een mooi sponsorbedrag te verzamelen, daar helpen we je vanuit het Orange Babies kantoor bij. Tijdens de tour zul je zien van wat voor onschatbare waarde jouw inzet is, en welke impact dit maakt op de kinderen, jongeren en moeders van onze projecten.
 
Kosten & data Tour Namibië:
Vrijdag 28 maart t/m zondag 6 april 2025*
 
De deelnamekosten bedragen € 2.850,- excl. vlucht. Daarin zitten je verblijfkosten, transfers, maaltijden, fietshuur, fietstenue, projectshirt en een fotoboek als herinnering. De deelname is gebaseerd op tweepersoonskamers / tent sharing. De reissom is excl. intercontinentale vlucht, deze kun je zelf boeken. Na je inschrijving nemen we contact met je op om vluchttijden af te stemmen.
 
Het doel van deze fietstour is het inzamelen van geld voor onze Orange Babies projecten. Iedere deelnemer wordt gevraagd minimaal €3.500,- aan sponsorbijdrage op te halen uit diens netwerk. Deze kun je tot 30 juni 2025 inzamelen. Dit fondsenwervende element maakt de reis erg bijzonder, omdat je met eigen ogen kunt zien wat jouw sponsorbijdrage voor impact heeft in de levens van de kinderen en jongeren in de Orange Babies projecten. Schrijf je in samen met een vriend(in), partner, familielid of kom alleen. Alleen zal je niet blijven want uit de afgelopen tours is gebleken dat er een band voor het leven ontstaat door het delen van deze unieke ervaring.
 
Meer informatie: anne@orangebabies.com
*data en reisschema zijn onder voorbehoud