Leuk nieuws!

Om ons jubileumjaar meteen met een knal te beginnen, kondigen we hierbij drie nieuwe, kersverse extra ambassadeurs aan. We zijn ontzettend trots op deze mooie aanwinsten aan onze Orange Family. 

Even voorstellen

           

Marjan Jonkman
Wie het Friese model ontmoet, is op slag verliefd op haar humor, outgoing persoonlijkheid en fantastische styling skills. Met haar spierwitte haren en gebleekte wenkbrauwen is Marjan een opvallende verschijning in de internationale modewereld. Momenteel het gezicht van Tom Ford skibrillen en tevens van Tommy Hilfiger Eyewear. Shows voor Chanel, Balenciaga, Dior, Saint Laurent en Karl Lagerfeld, you name it, ze heeft ze allemaal afgevinkt. Haar vakantie brengt ze graag door met de jolige tweeling van Dsquared2, maar Marjan blijft heerlijk nuchter en rijdt als het even kan van Amsterdam naar de boerderij van haar moeder in Friesland waar haar geliefde paarden staan.
We zijn ontzettend blij dat Marjan zich wil gaan inzetten om de bekendheid van Orange Babies te verspreiden, waardoor we nog meer impact zullen kunnen maken op het leven van babies, kinderen, zwangere vrouwen, moeders en jongeren in onze projectlanden: Zuid-Afrika, Zambia en Namibië. Als jonge moeder die haar dochter Cato (1) overal mee naartoe neemt – dan moet de crew op de set zich maar even aanpassen – is de fearless en eigenzinnige Marjan een uitstekende ambassadeur voor ons Stand Up for Girls project, waarmee we jonge meiden in zuidelijk Afrika begeleiden naar een onafhankelijke, fijne toekomst. Hard nodig, want het grootste aantal hiv-besmettingen vindt momenteel onder tienermeiden plaats. Daarbij is er in veel gezinnen vaak alleen geld om zoons naar school te laten gaan. Als meisjes al naar school mogen, dan zijn er nog vele uitdagingen: absentie door menstruatiearmoede, uitval door tienerzwangerschappen, misbruik door sugar daddies. Als een meisje de lagere school doorloopt, heeft ze 50% minder kans op een hiv-infectie.
 
Sakua Kambong
Het mannelijke topmodel dankt zijn succes uiteraard aan zijn absurd goede looks, gezegend met Molukse genen. Sakua is de grote liefde van Marjan, en heeft eveneens de catwalks van alle prestigieuze modehuizen al afgetikt. Even naar Los Angeles vliegen om de mannenshow van Dior te lopen, naar Parijs voor Kenzo, en onweerstaanbaar op de catwalk voor Benetton met dochter Cato in de armen. Wij zien in Sakua een fantastische ambassadeur voor ons Champions-project, waarbij speciaal getrainde jongeren optreden als peer-to-peer educators. Ze helpen jongeren naar school, met problemen, en leren ze dat er gewoon een toekomst wacht ook al heb je hiv.

Als gezin zijn Marjan, Sakua en Cato momenteel te zien in de Zara Kids Campagne en in een editorial in het januari nummer van L’Officiel Hommes Turkey. We durven erom te wedden dat Cato de jongste ambassadeur is in die zich inzet voor kwetsbare kinderen en jongeren in zuidelijk Afrika! 
 
Stijn Mul
Is een ‘gewoon’ mens al dolblij als ie met z’n kite twee meter de lucht ingaat, Stijn Mul loopt pas warm als het KNMI code rood uitgeeft en hij met z’n kite op 20 meter hoogte over een pier heen springt. Doet ie onderweg ook nog even zijn plank aan zijn voeten en maakt ie een salto. De jonge Bloemendaler isNederlands kampioen freestyle 2019 en werd onlangs derde bij het YoungCapital NK Big Air 2023 in Zandvoort.
 
Stijn studeerde Commerciële Economie, woont op een woonboot in Amsterdam, maar verblijft regelmatig in warme oorden om te kiten. Gaat dat zien: @stinokiteboarding Met zijn bedrijf @spacex_kitesurfing, dat hij runt met een groep vrienden, wil hij kitesurfing toegankelijk maken voor een jonge generatie en inspireren, onder meer door het creëren van te gekke content, kwaliteitsproducten en het organiseren van epische events. De topsporter is een enorme aanwinst voor het Orange Babies team en een geweldige inspiratiebron voor onze jongeren.