Verslag Tour Namibië 2022

We nemen je mee met de deelnemers die 10 dagen door Namibië hebben gefietst. Al jaren organiseert Orange Babies de fenomenale fietstour door één van onze projectlanden. Naast de enorm sportieve uitdaging, een on-and-off route door de adembenemende natuur, is het met name een life-changing experience geworden door bijzondere ontmoetingen met onze collega's en de kinderen in de projecten. 

Al bij aankomst in Windhoek, was het gelijk feest. Iedereen werd enthousiast en vol liefde verwelkomd door onze collega's uit de projecten. Ook werd er gespeeld en geknuffeld met de kinderen. Na een eerste goede nachtrust stapten de deelnemers op de fiets: het avontuur kon beginnen en er werden flink wat kilometers afgelegd.

Er werden drie projecten bezocht:
Orange Babies Child Development Program (5 Rand School): twaalf Community Mothers en Fathers zorgen hier ieder voor een groep kinderen en bieden hen liefde en steun.
OB Home: sommige kinderen in het OBCD-programma hebben na school geen veilige plek om naar terug te keren, gelukkig worden zij opgevangen en een liefdevol thuis geboden.
Pappa Centre: dit project voorziet kinderen in de nodige schoolspullen, eten, kleding en medische verzorging. 

Tijdens de projectbezoeken werd van de deelnemers gevraagd om mee te draaien in het programma. Zo werd er gedanst, schoolwerk gemaakt, maar werd er ook verwacht dat ze meehielpen in de keuken voor het bereiden van de maaltijden. De deelnemers hebben onwijs hard gewerkt voor hun fondsenwerving. Hier konden ze met eigen ogen zien en ervaren waar het geld aan besteed wordt. 

Tussen de projectbezoeken door werd er veel gefietst: over spannende zandwegen, door prachtige bossen en over lange, hete vlaktes. Chapeau voor al die doorzetters! Maar het was het waard, want er werden ook een aantal van de Big Five gespot. Er werd geslapen op zeldzame locaties van een tent midden in de wildernis tot een avondje in een luxe hotel. Houd onze socials in de gaten voor de foto's.

ER IS MET TOUR NAMIBIA RUIM €200.000 OPGEHAALD!
Dank aan alle deelnemers en donateurs!