Strijden doen we niet alleen!

In de strijd tegen hiv staat Orange Babies er niet alleen voor. Al jaren worden wij gesteund door o.a. gulle donateurs, loyale sponsors en trouwe partners. Dit jaar werden wij door twee powervrouwen op een bijzondere wijze gesteund en hen willen we daarom even in het zonnetje zetten.

Chantal van Doesburgh
Schrijfster Chantal van Doesburgh schreeft dit jaar haar roman 'De Goede Moeder' waarin het verhaal wordt verteld van Frederique. 

Frederique raakt besmet met het hiv-virus en weet één ding heel zeker: ze wil zichzelf genezen. Ze wordt moeder van Faas en niets lijkt haar droom om een gewoon gezin te zijn in de weg te staan. Totdat ze Faas voor het eerst slaat als hij drie jaar oud is.​
 
Gedreven om haar droom van een gelukkig gezinsleven vol te houden, ontwikkelt ze de ultieme gezonde levensstijl: ze mediteert, doet aan yoga en gaat over op rawfood om een zachte moeder voor haar zoon te kunnen zijn. Toch lijkt niets haar woede tot bedaren te kunnen brengen. Uiteindelijk ontdekt ze dat de oorzaak in haar vrouwenlijn ligt. Het pad van heling brengt haar andere antwoorden dan ze ooit had kunnen vermoeden.

Besmet zijn met deze ziekte en moeder worden brengen aangrijpende ervaringen en complexe gevoelens met zich mee. Dit weet Orange Babies maar al te goed. Chantal van Doesburgh heeft daarom besloten om een deel van de opbrengst bij de verkoop van haar roman te doneren aan Orange Babies projecten: de Community Mothers van Yabonga (Zuid-Afrika) en het Sekelela project (Zambia). 

Klik hier om deze prachtige roman te bemachtigen.
Bregje Zijlstra
Schrijfster Bregje Zijlstra maakte tevens haar debuut dit jaar met haar biografie "Weduwe, wees en wereldvrouw". 

In twee maanden tijd je ouders en aanstaande verliezen. Dat overkwam Bregje, zij werd in één klap wees en weduwe. Met lichtheid, humor en positiviteit beschrijft Bregje in haar typische eigen stijl hoe haar leven is verlopen, met diepe dalen en hogere pieken, van Bonaire tot Nederland, van Zambia tot Brussel. Volledig open, eerlijk en integer beschrijft zij hoe ze omgaat met de liefde, de dood, misbruik en vriendschap. Levensvragen en levenslessen waar elke vrouw mee worstelt en zich in kan herkennen.

Bregje begon met schrijven van haar debuut op het moment dat haar wereld een jaar geleden instortte, met als doel haar gedachten op een rijtje te krijgen. Nu een jaar later deelt zij op een luchtige manier hoe zij de kracht heeft gevonden om weer gelukkig te kunnen worden. ‘Ik doe niet meer aan angst: wat kan mij nou nog gebeuren? Het ergste heb ik allang gehad’.

Bregje verloor haar hart aan Zambia en heeft hierom besloten om met haar boek ons Lusuno project in Zambia te steunen. Bij elk verkocht boek doneert zij €1,- aan Orange Babies, waarmee wij zwangere vrouwen helpen om de hiv-transmissie van moeder op kind te vermijden. 

Klik hier om deze indrukwekkende biografie aan te schaffen.