Rotary Club Kampen voor Orange Babies!

Jij kunt samen met Rotary Club Kampen Endina steunen om de kinderen een warme thuis te geven door jouw favoriete chocolade reep aan te schaffen. Al kies je puur, melk of witte chocolade, jij draagt hiermee je steentje bij aan het Orange Babies Child Development programma. Én je maakt ook nog eens kans om een mooie prijs te winnen. Ga nu naar: www.hetgeheimvankampen.nl

Rotary Club Kampen steunt al jaren het Orange Babies Child Development programma in Namibië. In een dorpje in Namibië, Okahandja, ligt een van de armste wijken van zuidelijk Afrika, 5-rand camp. De wijk kampt met de grote problemen die armoede met zich meebrengt, werkeloosheid, verveling, verslaving, ziekte en dood. Veelal zijn kinderen het grootste slachtoffer. Midden in de wijk ligt een school. Alle kinderen uit de wijk gaan naar deze school. Vanuit de school helpt Orange Babies de kinderen. Ze krijgen eten en worden geholpen met hun schoolwerk, hygiëne, medicijnen en wordt, hun meestal, schrijnende thuis situatie in de gaten gehouden. 

De kinderen worden in de gaten gehouden door een zogenaamde Community Mother of Community Father. Deze mannen en vrouwen zijn mensen die de wijk en de problematiek als geen ander kennen, ze komen namelijk uit deze wijk. Op de school monitoren ze een groep van 25-40 kinderen. Hiermee verdienen ze hun eigen inkomen. Rotary Club Kampen sponsort een van deze Community Mothers, Endina, en haar kinderen. Powervrouw Endina helpt mee op school om de maaltijden voor de kinderen te verzorgen, ze houdt in de gaten dat de kinderen naar school komen, let op hun hygiëne en gewicht, helpt ze met hun medicatie en geeft ze bovenal veel liefde. Iets wat de kinderen thuis moeten ontberen. Middels dit werk verdient ze haar inkomen voor haar eigen huishouden en inkomen. Door op deze manier te werken helpt Orange Babies de hele wijk en weten volwassenen en kinderen dat ze belangrijk zijn.