WORLD CHILDREN'S DAY

Start vandaag je dag door even terug te denken aan vroeger. Herinner jij je angsten nog? Hoe groot de wereld voelde? Hoe klein je was? Denk dan aan de mensen bij wie je troost vond. Veiligheid, en moed gaven. Hoe nachtmerries daardoor nachtmerries bleven, maar dromen de realiteit konden worden. Hoe fijn was het toch om kind te zijn en te kunnen schuilen bij de mensen die je liefhebt. Dit is niet overal het geval. In onze projectlanden zijn veel kinderen dit door Covid-19 kwijtgeraakt. Alleen al Zuid-Afrika leven er zo’n 20 miljoen kinderen waarvan het miljoenen momenteel aan een veilige thuishaven en een simpele maaltijd ontbreekt. Vandaag willen wij aandacht vragen voor deze kinderen, de onzichtbare slachtoffers, wiens dromen dit jaar gebroken zijn. Orange Babies en vooral de kinderen in onze projecten kijken uit naar het einde van 2020 waarin zij hun warme omgeving verloren.
 
Het meest recente rapport van UNICEF legt de verschrikkelijke gevolgen van Covid-19 bloot. De VN-organisatie onderzocht deze impact op de levens van kinderen in 135 armere landen. Vooral in Afrika is de situatie schrijnend, en zo ook in onze eigen projectlanden. Door de covid-19 maatregelen hebben kinderen geen toegang tot onderwijs, gezondheidszorg en vooral voedsel. Orange Babies werkt keihard om dit effect zo veel mogelijk te beperken door ondanks toen de scholen gesloten waren, de kinderen toch van voedzame maaltijden te blijven voorzien. 
 
Vandaag is World Children’s Day en vragen wij extra aandacht voor de kinderen die kampen met ondervoeding. Ieder kind heeft recht op eten. Deze kinderen verdienen zorg. Laten we samen naar hen omkijken en beter 2021 in gaan, steun ons!  

Lees het rapport van UNICEF hier


* foto is genomen pre-Covid19.