CHANGE STORIES - NJABULO

De 10- jarige Njabulo ging niet naar school en woonde met zijn tien andere broertjes en zusjes in de arme buitenwijk van Okahandja in Namibië. Zijn vader en moeder waren beide werkloos en zochten hun toevlucht in alcohol. Njabulo at maar één maaltijd per dag en hij sliep vaak in verlaten auto’s of bij vrienden omdat hij zei dat hij zich daar veiliger voelde. Eén van de Community Mothers van Orange Babies hoorde van zijn situatie en zette zich direct in voor deze familie. Zij sprak met de ouders over de gevolgen van alcoholmisbruik en de verwaarlozing van hun kinderen. Ook leerde zij hen wat de basisbehoeften en rechten zijn van een mens en een kind en waarom deze erg belangrijk zijn Njabulo werd opgenomen in het Orange Babies Child Development programma. Daar werd voor een schooluniform gezorgd zodat Njabulo naar school kon gaan, hij krijgt nu 2 maaltijden per dag en psycho-sociale begeleiding.

De Community Mother is zijn vertrouwenspersoon geworden en bezoekt nog steeds regelmatig de ouders. Aan het begin was Njabulo niet comfortabel rond de andere kinderen en hij moest leren om zich aan te passen aan de veranderingen. Hij zocht altijd de achtergrond op en kon zich niet goed openstellen. Maar met de steun van Orange Babies durfde hij steeds meer met anderen te praten en zich open te stellen. Hij voetbalt graag met andere jongens en hij is niet meer bang om deel te nemen aan activiteiten. Zijn zelfvertrouwen groeide enorm, het maakt hem een buitengewoon bijzonder mens, vol met ideeën Njabulo was zo’n snelle leerling dat hij nu een van de beste leerlingen van de klas is en al drie schoolcertificaten heeft gehaald.

Op school vertelt Njabulo dat hij zich veilig voelt sinds hij hulp heeft gekregen van Orange Babies. Hij is super goed in kunst en ambacht. Hij deelt graag al zijn ideeën en hij hoopt zakenman te worden. Ook hoopt Njabulo nog lang bij Orange Babies te kunnen blijven. 

De namen van de personen in dit artikel zijn gefingeerd, om hun privacy te beschermen.