Baba Sylla ontvangt koninklijke onderscheiding!

Wat zijn wij trots! Orange Babies oprichter Baba Sylla is koninklijk onderscheiden. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema benoemde hem vandaag, vrijdag 24 april, tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Een benoeming waarvoor je in aanmerking komt als je je voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebt gemaakt. Meer dan verdiend voor Baba!
 
Het lintje geeft een eervolle erkenning aan zijn wereldwijde inzet voor de strijd tegen hiv. 

Sinds 1999 heeft Orange Babies al meer dan 500.000 kinderen gezond ter wereld gebracht. Oprichter Sylla heeft in samenwerking met lokale partijen in Zuid-Afrika, Namibi├ź en Zambia projecten opgezet om het hiv-virus te bestrijden. Hierdoor zijn er inmiddels onder andere tienduizenden mensen getest op hiv en krijgen circa 3000 kinderen jaarlijks educatie. 

Baba heeft zich vooral gericht op kinderen aangedaan door het hiv-virus. Deze kinderen hebben dan wel hun ouders verloren, dan wel zijn ze zelf ge├»nfecteerd door hiv. De zorg en hulp door Orange Babies en de lokale partijen geven deze kinderen weer een toekomst om voor te leven. De drijfveer en energie die Baba Sylla heeft om deze kinderen hoop op een toekomst te geven komt van heel diep en is voelbaar voor iedereen die Baba kent.
 
De onderscheiding 
Om in aanmerking te komen voor een benoeming tot Officier in de orde van Oranje-Nassau, spelen bedrijfsmatige en maatschappelijke verdiensten op internationaal niveau een rol. Het gaat onder andere om de persoonlijke inzet, visie en kwaliteiten. Verder mogen de daden niet alleen belangrijk zijn voor de  eigen onderneming, organisatie of instelling van de kandidaat. De samenleving moet er baat bij hebben. Normaal gesproken zou het lintje op de dag van ontvangst opgespeld worden. Vanwege de maatregelingen rondom COVID-19 heeft Baba de koninklijke onderscheiding van Amsterdamse burgemeester Femke Halsema telefonisch ontvangen. Op een later moment, als corona het toelaat, vindt er nog een fysieke bijeenkomst plaats waarbij het lintje wordt opgespeld.