Covid-19 en de impact op onze projecten

Covid-19 legt momenteel de wereld plat. Niet alleen in Nederland maar ook in onze Afrikaanse projectlanden ontwricht Covid-19 het dagelijkse leven. We willen je graag laten weten dat wij er alles aan doen om onze medewerkers, kinderen, moeders en vrijwilligers gezond en veilig te houden.

Voor elke ondernemer in Nederland zullen er helaas ook financiële consequenties zijn. Voor ons als goed doel, dat volledig afhankelijk is van giften van derden, is dit niet anders. Geplande acties en fondsenwervende evenementen zijn afgezegd of worden uitgesteld tot later in het jaar.

Dit heeft uiteraard gevolgen op onze projecten. Met een hele grote impact. Inmiddels zijn in Zuid-Afrika, Namibië en Zambia ook alle scholen en alle Orange Babies projecten gedeeltelijk gesloten voor zover mogelijk. Ook is er een verbod op alle samenkomsten groter dan 50 mensen. Als het om eten en medicijntrouw gaat, zijn de kinderen afhankelijk van onze projecten. Wij blijven zoeken naar de beste manier om onze steun te (blijven) verlenen.

Binnen onze Raad van Toezicht hebben we Bregtje Lemkes, arts binnen het AMC, gespecialiseerd in Infectious Diseases. Zij staat, samen met ons, de projecten bij als het gaat om advies over Covid-19. Gezien sommige projecten 24-uurs opvang bieden en sommige projecten nog steeds de mogelijkheid bieden om eten te komen halen, is dit van belang.
 

INITIATIEVEN

Er zijn ook mooie creatieve initiatieven ontstaan. Zo heeft Orange Babies in Namibië onlangs in samenwerking met Hilton Hotels het project ‘Soap for Hope’ opgezet. We krijgen van de hotels de gebruikte en gezuiverde zeepstukken om te recyclen en om te vormen tot een nieuw stukje zeep. De zeep wordt uitgedeeld aan de meest kwetsbare kinderen en families in onze projecten. Bij de zeep wordt een pamflet over Covid-19 ingesloten.

Heb jij ideeën of mogelijkheden om de projecten verder te helpen, laat het ons vooral weten!

We wensen jou en je familie heel veel gezondheid, saamhorigheid en sterkte in de komende maanden.