Fotografietalent in Zambia!

Samson woont in Ng’ombe, Zambia. Eén van de armste plekken ter wereld. Hier geeft hij al jaren vrijwillig voorlichting over hiv aan de jeugd doormiddel van zang, dans en drama. Ondertussen doet hij dit jaar eindexamen. Samson bleek een passie voor fotografie te hebben. Omdat een camera voor mensen in dit deel van de wereld onbetaalbaar is, was het voor Samson onmogelijk zijn droom zonder hulp van buitenaf waar te maken. Fotograaf Adrian Kuipers ontdekte zijn passie en bedacht een plan; een microkrediet in de vorm van spullen en begeleiding.

CameraTools.nl schoot te hulp en schonk een Canon spiegelreflex camera met benodigde accessoires. Samson liep 10 dagen mee met Adrian bij zijn shoots in Zambia, die hem nu begeleidt op afstand om zijn passie verder te ontwikkelen. Inmiddels helpt Samson Orange Babies met fotografie en film. Hij heeft zijn eerste betaalde opdracht gekregen. Met hulp van Stichting Opstap maakt hij momenteel portretten van kinderen bij Heal Project en Seko House, die zij vervolgens kunnen ophangen. Vele van hen hebben nog nooit een eigen foto gehad. 

Zijn doel is om van fotografie te kunnen leven en vervolgens zijn moeder en broertjes te kunnen onderhouden. Hij hoopt ook dankzij fotografie en film zijn directe omgeving op een positieve manier te kunnen gaan veranderen. 

 
 
Samson heeft nog geen laptop waar hij zijn foto’s op kan bewerken en verder zoekt hij nog gebruikte objectieven, bijvoorbeeld een Canon EF 50mm 1.8 objectief. Mocht je Samson willen helpen, stuur dan een mail naar studio@adriankuipers.com.

CameraTools.nl heeft nog een tweede spiegel reflex camera geschonken aan Orange Babies, voor een 2e talent in een ander gebied van Afrika. We zijn nog op zoek naar iemand die een 3e en 4e camera wilt schenken. Mocht je nog andere gebruike spullen hebben die nog steeds een professioneel resultaat op kunnen leveren, stuur dan een mail naar studio@adriankuipers.com