Orange Babies Heroes - Ambassadeurs

Orange Babies mag rekenen op de steun van acht ambassadeurs. Zij kunnen als geen ander ons verhaal zichtbaar en tastbaar maken en daarmee Orange Babies dichterbij de mensen brengen. Onze helden: Caroline Tensen, Natasja Froger, Fiona Hering, Herman den Blijker, Jeroen van Koningsbrugge, Henk Schiffmacher, Martijn Koning en Ward Stegerhoek,

Zij stellen geheel vrijwillig en onbezoldigd hun imago, talent, tijd en vaak ook hun netwerk beschikbaar om de doelstelling van Orange Babies te verwezenlijken.

Dit zeggen Jeroen, Ward en Martijn over hun mooiste herinnering aan Orange Babies:


"Mijn mooiste herinnering van 20 jaar Orange babies: Tijdens onze reis naar Zambia brachten we een bezoek aan de vrouwenkliniek Sekelela. Tussen alle zwangere vrouwen met hun babies door, kwam een jongetje naar me toe gerend. Hij gaf me een enorme knuffel met de grootste glimlach. Hij liet me niet meer los. Daar kreeg ik het hartverwarmende gevoel dat wat we kunnen doen met de projecten van Orange Babies voor deze mensen een wereld van verschil maakt. Het gevoel van die dag en de blijdschap van het jongetje hebben me niet meer losgelaten."
Jeroen van Koningsbrugge
"In Afrika heerst tot op de dag van vandaag veel schaamte en een groot stigma omtrent hiv. Het is zo erg dat sommige hiv-positieve mensen daarom worden verstoten uit hun families of gemeenschappen. Dit was ook het geval bij Rosa, haar verhaal is mij bij gebleven. Ze is gevonden in een kelder, veel te ziek om ook maar iets te kunnen. Zij was achtergelaten in het donker, uit schaamte voor het feit dat zij hiv-positief was. Oprichter Baba heeft haar opgenomen in een van de Orange Babies programma’s, waar zij zes weken later met de juiste medische steun, gezond genoeg was om naar school te kunnen. Zij liet mij een brief zien waarop stond dat zij zelf later dokter wilde worden en zieke kinderen wilde verzorgen."
Ward Stegerhoek
"Ik heb eigenlijk alleen maar topherinneringen aan Orange Babies. De liefde en het enthousiasme van alle medewerkers en de ​gedrevenheid om aandacht te vragen en te zorgen dat de stichting zich nog heel lang optimaal kan blijven inzetten is meer dan bewonderenswaardig. Ik word er zo vrolijk van. De mooiste herinnering is de eerste keer dat ik Baba ontmoette. Zo’n ongelofelijk gave aanstekelijke gast had ik nog nooit eerder ontmoet. Wat een mooie vent."
 
Martijn Koning