CHANGE STORIES - MALIKA

De 4-jarige Malika woont samen met haar moeder, twee broertjes en vier andere familieleden in Lehae. Haar moeder is werkloos, hierdoor moet het hele gezin rondkomen van een overheidssubsidie. Door het tekort aan geld en voeding liep de ontwikkeling van Malika erg achter in vergelijking met die van haar leeftijdsgenootjes.

In 2018 heeft Malika zich kunnen aanmelden voor het ‘Early Childhood Development Program’ op het Khaya Centre in Mount Olive. De eerste periode had Malika veel moeite met communiceren en het volgen van de lessen. Hierdoor kon ze het lesprogramma moeilijk bijhouden en ging de omgang met andere kinderen moeizaam. Momenteel maakt Malika veel vooruitgang en heeft ze haar draai gevonden binnen het Khaya Centre. Ze heeft leren lezen en schrijven. Ook haar sociale vaardigheden zijn sterk verbeterd waardoor ze goed contact heeft met haar leeftijdsgenootjes. Ze wordt nu voorzien van drie voedzame maaltijden per dag, hierdoor is haar gezondheid sterk verbetert. Daarnaast wordt haar gezondheid, zowel lichamelijk als mentaal, maandelijks gecontroleerd door artsen van het Khaya Centre.

Door hulp van het Khaya Centre Mount Olive hoeft Malika niet langer met een lege maag naar bed. Met dank aan de steun van donateurs van Orange Babies, kan het Khaya Centre Malika voorzien van educatie en voedzame maaltijden, die bijdragen aan haar gezondheid en ontwikkeling.

De namen van de personen in dit artikel zijn gefingeerd, om hun privacy te beschermen.