CHANGE STORIES - TSHIDI

Tshidi is geboren op 13 november 2014 in het Baragwanth ziekenhuis. Ze woont samen met haar ouders en vier broertjes en zusjes in Lehae (Zuid-Afrika). Tshidi’s moeder, Thembi Tshabalala, is werkeloos en niet in het bezit van een geldig identiteitsbewijs. Hierdoor heeft geen van haar vijf kinderen recht op financiële steun van de overheid. De familie van Tshidi overleefd op enkel het loon dat haar vader zo nu en dan verdient met verschillende tijdelijke baantjes. Door het gebrek aan inkomen is het voor Tshidi niet mogelijk om naar school te gaan, en is er een structureel tekort aan voedsel waardoor Tshidi lijdt aan ondervoeding.

In 2018 heeft Tshidi zich kunnen aanmelden voor het ‘Early Childhood Development Program’ op het Khaya Centre in Mount Olive. Hierdoor is Tshidi voorzien van 3 warme maaltijden per dag en wordt haar fysieke ontwikkeling regelmatig gecontroleerd door middel van groepstherapie en therapie op spelenderwijs. Door het Early Childhood Development Program heeft Tshidi leren lezen en schrijven, en door de vele binnen- en buiten activiteiten leert ze beter omgaan met haar leeftijdsgenootjes. Daarnaast krijgt ze les in dichten, schilderen en tekenen.

Het Early Childhood Development Program heeft voor veel positieve veranderingen gezorgd in het leven van Tshidi, nu heeft ze een eerlijke kans om zichzelf sociaal en educatief te ontwikkelen. Tshidi bloeit volledig op door de gezonde voeding die ze nu dagelijks krijgt, en de wekelijkse lichamelijke controle. Door de steun van het Khaya Centre in Mount Olive, hoeven zowel Tshidi als haar familie niet langer naar bed met een lege maag.

Met dank aan de hulp en steun van de donateurs van Stichting Orange Babies, kunnen wij Tshidi en haar familie voorzien van kwalitatieve educatie, gezonde voeding en maatschappelijke hulp. 

Om de privacy van Tshidi en haar familie te waarborgen, zijn de namen in dit artikel aangepast.