Kondwa

Locatie:    Lusaka, Zambia
Project:    Dagopvang voor kinderen in de leeftijd van drie t/m zes jaar
 

Korte omschrijving:

Kondwa betekent ‘be happy’ en dat is wat de vrijwilligers bij Kondwa Centre in het leven willen brengen van de kinderen. Kondwa Centre telt 100 kinderen in de leeftijd van drie tot en met zes jaar. Hun belangrijkste educatieve doel is de kinderen voorbereiden op de doorstroming naar het basisonderwijs.
Helaas hebben een hoop van deze kinderen zorg gedragen voor hun zieke ouders tijdens de laatste dagen van hun leven. Deze kinderen hebben dus op jonge leeftijd al zware lasten van verantwoordelijkheid gekend en worden nog dagelijks met de gevolgen van de hiv epidemie geconfronteerd. Om deze redenen krijgen de kinderen van Kondwa psychologische steun. Daarnaast krijgen behoeftige kinderen ook andere optimale medische hulp.

  

Naast educatie en medische hulp worden de kinderen voorzien van twee voedzame maaltijden per dag van maandag tot en met vrijdag. Dit is belangrijk voor de werking van de hiv-remmende medicatie. Hiernaast heeft een goed gevulde maag ook een onmisbaar positief effect op de educatie van de kinderen aangezien zij zich hierdoor beter kunnen concentreren.


Doelstelling:

Het doel van Kondwa is de levensstandaard verhogen van de wezen en kwetsbare kinderen van Ng’ombe. Kinderen worden hierbij ook ondersteund in de doorstroming naar het basisonderwijs.
 
Kondwa focust zich in deze doelstelling specifiek op:
  • Hiv-educatie door middel van het ‘Child Health Care’ programma. Een programma wat gericht is op stigma’s en taboes rondom hiv en waarin het belang van het slikken van medicatie, aandacht geven en het laten opgroeien als ieder ander kind;
  • Doorstroom naar basis onderwijs verzorgen, middels voorschoolse educatie;
  • De gezondheid verbeteren door 2 keer per dag een voedzame maaltijd te verzorgen voor 100 kinderen;
  • Psychologische ondersteuning bieden.

Bereik:

  • 100 kinderen in de leeftijd van drie t/m zes jaar nemen deel aan het programma van Kondwa Day Care.
  • Ongeveer 500 indirecte beneficienten zoals de families van de kinderen en de vrijwilligers.

"I go home and think, how many people have smiled because of me. And the answer always makes me happy."
Angela Malik, Founder & Director 
 

Interesse in het steunen van Kondwa?

Neem contact op met Fiona Hering via fiona@orangebabies.com of 020-4222073