Strijd mee voor een hiv-vrije generatie

DOE EEN GIFT
Bedrag
Periode

Titel *


Betaalmethode

Hierbij machtig ik Stichting Orange Babies om het bovenstaande bedrag van mijn rekeningnummer af te schrijven


Aids is er nog steeds. Dagelijks worden wereldwijd nog altijd 400 baby’s geboren met hiv en elke 26 seconden overlijdt er iemand aan aids. Dit is níet nodig want de hiv-overdracht kan voorkomen worden met de juiste medicijnen en zorg.

Al meer dan 20 jaar bestrijden wij in Namibië, Zambia en Zuid-Afrika zowel oorzaken als gevolgen van de epidemie. We brengen onze projecten daar naar de gebieden waar de hiv-besmettingsgraad hoog ligt. Steeds meer mensen zijn op de hoogte van hun hiv-status en krijgen de juiste behandeling. In 2030 willen we dat er geen enkele nieuwe besmetting meer plaatsvindt. Strijd je met ons mee?
 

Deze impact heeft jouw donatie:

  • Voor 5 euro kan een kind een week lang een gezonde maaltijd krijgen; cruciaal bij het nemen van hiv-medicijnen;
  • Voor 25 euro kan een kind een kwartaal naar school gaan, inclusief schoolgeld, -uniform en -boeken;
  • Voor € 100,-zorg je ervoor dat een baby, dankzij de juiste medische begeleiding van de hiv-positieve moeder, zonder hiv ter wereld komt.


Covid-19

Onze hulp is harder nodig dan ooit. De gevolgen van de corona crisis zijn groot. Deze andere verwoestende epidemie zorgt in de toch al kwetsbare gezondheidszorg voor levensgevaarlijke situaties. Veel huishoudens zijn nog meer afhankelijk geworden van de maaltijden die wij hun kinderen geven. De één of twee maaltijden bij ons in de projecten, zijn vaak het enige eten dat zij op een dag krjigen. En dagelijks eten is cruciaal wanneer je hiv-medicatie slikt, anders slaan deze niet goed aan.