Orange Babies CDP

Locatie:    Okahandja, Namibie
Project:    Onderwijs, voeding, Community Mothers & Fathers 


Korte omschrijving:

Het Orange Babies Child Developement Programma (OBCDP) is hard aan het uitgroeien tot het vlaggenschip van onze projecten in Namibië. Twaalf Community Mothers en Fathers, gerekuteerd uit de community, zorgen ieder voor een groep kinderen. Deze kinderen ontvangen liefde en steun van deze Community Mothers en Fathers, wat deze wees- en kwetsbare kinderen hard nodig hebben. Daarnaast ontvangen 549 kinderen van de 5 Rand Primary School, een school met leerlingen van grade 1-7,  voedingsondersteuning en wordt hun gezondheid goed in de gaten gehouden.

 

Doelstelling:

Het doel van OBCDP is het ondersteunen van wees- en kwetsbare kinderen op de 5 Rand Primary School door het aanbieden van hulp met medicatie, kleding, onderwijs en voorlichting over hiv.

OBCDP focust zich in deze doelstelling specifiek op:
  • Beschikbaar stellen van voedzame maaltijden (ontbijt en lunch) aan alle leerlingen van de school;
  • Iedere ochtend bij aankomst op school krijgen alle kinderen een hygiëne check;
  • Basis gezondheidszorg en medische ondersteuning voor alle kinderen, en wanneer nodig doorverwijzing naar kliniek of ziekenhuis;
  • Mentale ondersteuning van de kinderen;
  • Hulp bij het maken van huiswerk;
  • Ieder kind wordt toegewezen aan de toewijzing van een Community Mother of Father die hun zal begeleiden in het dagelijks leven. Op deze manier krijgen alle kinderen de ouderlijke liefde die zij nodig hebben en worden zij zowel fysiek als mentaal ondersteund.

Bereik:

  • 549 leerlingen waarvan 525 van de 5 Rand Primary School en 24 oud leerlingen die momenteel naar de middelbare school doorgestroomd zijn.
 
"Since Orange Babies came my schoolwork has improved a lot. They give me breakfast, which helps me to concentrate in class."
Thomas Mundu, leerling 5 Rand Primary School
 

Interesse in het steunen van OBCDP? 

Neem dan contact op met Fiona Hering via fiona@orangebabies.com of 020-4222073.