Orange Babies CDP

Locatie:    Okahandja Namibie
Project:    Orange Babies Child Programme


Quote:

Thomas Mundu, leerling 5 Rand Primary School: 'Since Orange Babies came my schoolwork has improved a lot. They give me breakfast, which helps me to concentrate in class.'
 

Korte omschrijving:

Het Orange Babies Child Developement Programma is hard aan het uitgroeien tot het vlaggenschip van onze projecten in Namibie. De core activiteit van het programma bestaat uit het 2 maal per dag gezonde voeding geven aan 430 wees- en kwetsbare kinderen. Twaalf Community Mothers, gerekruteerd uit de community, zorgen ieder voor een groep van de kinderen. Niet alleen krijgen ze ontbijt en lunch, maar hun gezondheid wordt ook goed in de gaten gehouden. Daarnaast ontvangen ze liefde en zorg van de Community Mothers, die ze als hun eigen kinderen behandelen. Het programma is gesitueerd op de 5 Rand School. Een school met 580 leerlingen in grade 1 tot 7. Het project wordt zeer efficiënt gemanaged door Florida.


Doelstelling:

  • Goede monitoring en evaluatie van hiv-therapie van hiv-positieve kinderen;
  • Een basis follow up van de gezondheid van alle kinderen via de Pharmacces mobile kliniek;
  • Verbetering van algemene gezondheid van de kinderen door maandelijks weging en meting;
  • Zorg dragen voor basis hygiëne (persoonlijke verzorging).


Resultaten:

  • Sinds 1 juli zijn er 88 nieuwe kinderen toegevoegd in het programma. In eerste instantie alleen voor ontbijt. Het totaal aantal kinderen is nu gestegen naar 430.
  • Betere resultaten op school, door betere concentratie en verhoging presentie.
  • Updaten en vergroten van kennis en skills bij de Community Mothers door trainingen gegeven door Peace Corp. De trainingen gaan bijvoorbeeld over hiv/aids, persoonlijke hygiëne, zelfvertrouwen, huiselijk geweld, voeding etc).
  • Ook zijn er trainingen gegeven aan de kinderen over dezelfde onderwerpen
  • Het absentie percentage is drastisch gedaald en concentratievel blijft stijgen. Helemaal nu er weer 88 nieuwe kinderen toegevoegd zijn aan het programma.
  • Lokaal zijn er een aantal donoren gevonden die ervoor gezorgd hebben dat de kinderen de winter beter door konden komen. Zij doneerden dekens, truien en school schoenen.
Eén Community Mother en kok hebben een vaste baan gekregen. Eentje als een TB en Aids councilor bij het Ministerie van Gezondheid en de andere als een conciërge bij een school. Mooi om te zien dat ze dankzij hun bij Orange Babies opgebouwde cv een baan hebben kunnen vinden. Daarnaast opent dit weer kansen op een baan voor twee nieuwe mensen uit de community.
 

Informatie over partner

Het Orange Babies Child Developement Programme wordt gesponord door Stichting Sportive4Kids.
In 2016 organiseert deze stichting alweer voor de zesde keer de sponsortoertocht Weissensee4kids (Alternatieve Elfstedentocht). Hun missie is het werven van fondsen met behulp van schaats-, fiets- en overige activiteiten ten behoeve van kinderen met een moeilijke start.