Orange Babies

Onze missie


Orange Babies streeft naar een hiv-vrije generatie. Want alle kinderen, adolescenten en moeders die leven in hiv-problematiek hebben recht op een kansrijke toekomst. Met educatie, hiv-gezondheidszorg, voorlichting, voeding en psychologische ondersteuning bestrijden we de oorzaken en gevolgen van de hiv-epidemie
help mee

Houd mij op de hoogte

Actueel

Vrienden voor Jan!

In 2020 overleed Jan Boeve, een dierbare vriend van Orange Babies. Jan bracht al in 2016 een bezoek aan onze projecten in Namibië, samen met zijn werkgever Bemog en een aantal collega's. Hij was geraakt door wat hij zag en was direct overtuigd om onze projecten te steunen en actie te ondernemen. Helaas werd hij ziek en heeft het daar nooit van kunnen komen. Maar Jan was niet alleen vriend van ons, hij heeft een bijzondere vriendenkring om zich he…
Lees verder
  1. Bemachtig het unieke Bastiaan Woudt fotoboek!

  2. Tour Namibië 2025

  3. Vacature: Stagiair(e) Communicatie & Events

Stop de hiv-overdracht

Bedrag
Periode

De noodzaak

Elke 16 seconden wordt er een mens met hiv besmet.

Aantal hiv infecties sinds bezoek op deze website: 0

Orange Babies
Orange Babies

Commercials

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen weergeven.

Friends

Orange Babies krijgt steun van negen enthousiaste ambassadeurs:
Caroline Tensen, Herman den Blijker, Natasja Froger, Jeroen van Koningsbrugge, Henk Schiffmacher, Marjan Jonkman, Sakua Kambong, Stijn Mul en Jill Schirnhofer.

Zij zetten zich belangeloos in om de doelstellingen van Orange Babies te behalen.

over HIV

Hiv is het virus wat aids veroorzaakt. Het virus kan worden doorgegeven bij het hebben van onveilige seks, maar kan ook overgedragen worden door bloed, van moeder op ongeboren kind of met borstvoeding. Het virus tast het afweersysteem aan wanneer het niet bestreden wordt met medicatie. Gelukkig is het hiv-virus met de juiste medicatie en leefstijl heel goed te behandelen. Gezonde maaltijden zijn hierbij ook cruciaal.

Op deze manier kan hiv zo goed worden onderdrukt dat het zelfs niet meer overdraagbaar is. In Afrika is alleen niet altijd toegang tot de juiste medische hulp, voorlichting of gezonde voeding. Dat is waar Orange Babies zich voor inzet.

Houd mij op de hoogte

Contact

Stichting Orange Babies

Czaar Peterstraat 155, 1018 PH Amsterdam

Tel. 020-4222073

info@orangebabies.com

ING 1105 Stichting Orange Babies

IBAN: NL96 INGB 0000 0011 05

BIC: INGBNL2A

ANBI: 21286