(VOL) Tour South Africa 2024

De reis van je leven
Tour South Africa is een tè gekke fietstour dwars door de indrukwekkende natuur van Zuid-Afrika. Van 7 t/m 18 maart 2024* reizen we met een groep van 20-30 gepassioneerde deelnemers af naar Zuid-Afrika.

De tour start in Johannesburg waar we direct kennis maken met de allerkleinste Orange Babies beneficienten. Op Mount Olive steunt Orange Babies het Early Chilhood Development Program, waar kinderen van 3-6 jaar worden voorbereid op de basisschool. Vervolgens trekken we al fietsend richting het noorden van Zuid-Afrika. Onderweg overnachten we op de meest bijzondere plekken. We slapen in mooie lodges en onder de adembenemende sterrenhemel. Soms gaan we ook even back to basic, samen kamperen draagt bij aan een fantastisch groepsgevoel. In Limpopo bezoeken we het Family Free project, waar hiv-gezondheidszorg, voorlichting en testen centraal staat. We vervolgen onze reis door het Krugerpark, een safari mag natuurlijk niet ontbreken. Wie weet spot jij de Big Five! Tot slot gaan we door naar Kaapstad, daar maken we kennis met de Community Mothers en kinderen van Yabonga. In Kaapstad kunnen we een bezoek aan een winefarm niet overslaan. De gehele tour vindt plaats onder professionele begeleiding en uiteraard wordt de veiligheid en gezondheid van de groep nauwlettend in de gaten gehouden. De tour is een unieke kans Zuid-Afrika per fiets te ontdekken en plekken te bezoeken waar je normaal nooit zult komen. Ga jij de sportieve uitdaging met ons aan? 

Tijdens de tour krijg je een uniek inkijkje op de Orange Babies projecten. Iedere deelnemer haalt een sponsorbedrag op waar we de projecten in Zuid-Afrika en de andere Orange Babies landen mee steunen. We maken kennis met onze fantastische lokale projectleiders. We luisteren naar de verhalen van de kinderen, jongeren en moeders en leren elkaar kennen. Ook maken we plezier, samen dansen, zingen en lachen. Met eigen ogen zien wat voor impact Orange Babies maakt in Zuid-Afrika. Je zult merken hoe belangrijk onderwijs, voedzame maaltijden en psychologische zorg is voor kinderen en jongeren die leven met de hiv-problematiek. Onze bijzondere collega’s nemen je mee in de indrukwekkende en soms schrijnende verhalen. Uiteraard blijft het niet bij kijken, maar ga je daadwerkelijk helpen op de projecten.

In aanloop naar de tour vragen we je een mooi sponsorbedrag te verzamelen, daar helpen we je vanuit het Orange Babies kantoor bij. Tijdens de tour zul je zien van wat voor onschatbare waarde jouw inzet is. En welke impact dit maakt op de kinderen, jongeren en moeders van onze projecten. Zij zijn vervuld van vreugde, dankbaarheid en warmte iedere keer dat wij hen bezoeken. 

Fiets mee en maak het verschil 

 

Youtube video: Accept the cookies to show this content.


Kosten & data Tour South Africa
Donderdag 7 t/m zondag 18 maart 2024* 

De deelnamekosten bedragen € 2.850,- excl. vlucht. Daarin zitten je verblijfkosten, transfers, binnenlandse vlucht activiteiten, maaltijden, fietshuur, fietstenue, projectshirt en een fotoboek als herinnering. De reissom is excl. intercontinentale vlucht, deze kun je zelf boeken. Na je inschrijving nemen we contact met je op om vluchttijden af te stemmen. 

Het doel van deze fietstour is het inzamelen van geld voor onze Orange Babies projecten. Iedere deelnemer wordt gevraagd minimaal €3.500,- aan sponsorbijdrage op te halen uit diens netwerk. Deze kun je tot 31 juni 2024 inzamelen. Dit fondsenwervende element maakt de reis erg bijzonder, omdat je met eigen ogen kunt zien wat jouw sponsorbijdrage voor impact heeft in de levens van de kinderen en jongeren in de Orange Babies projecten. Schrijf je in samen met een vriend(in), partner, familielid of kom alleen. Alleen zal je niet blijven want uit de afgelopen tours is gebleken dat er een band voor het leven ontstaat door het delen van deze unieke ervaring.
 
Meer informatie: meghan@orangebabies.com
*data zijn onder voorbehoud

Wil je meer informatie ontvangen? Klik hier.